ΕΛΜΕ Πάρο-Αντιπάρου: Δεν εγκρίθηκε ειδικότητα του τομέα Πληροφορικής παρόλο που οι μαθητές έκαναν εγγραφή

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εμφανίστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα στη συγκρότηση των τμημάτων των μαθητών του ΕΠΑΛ Πάρου, του μοναδικού τεχνικού σχολείου στο νησί.

Συγκεκριμένα, οι τρεις μαθητές (3) του τομέα Πληροφορικής που ολοκλήρωσαν τη Β΄ τάξη έκαναν εγγραφή όλοι στην ίδια ειδικότητα της Γ΄ τάξης, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει έγκρισης της ειδικότητας αυτής! Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή, οπότε ουσιαστικά οι μαθητές οδηγούνται στην εγκατάλειψη του σχολείου ή σε μετανάστευση

σε άλλο σχολείο, εκτός Πάρου!!! Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρξει, κατ’ εξαίρεση, έγκριση λειτουργίας της συγκεκριμένης ειδικότητας προκειμένου οι μαθητές να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Επισημαίνουμε τα εξής:

1. Οι μαθητές βρίσκονται στην Γ΄ τάξη και δεν έχουν εναλλακτική επιλογή. Η φεύγουν από το νησί ή σταματάνε το σχολείο.

2. Ο συγκεκριμένος τομέας πέρυσι λειτούργησε κανονικά στην Β λυκείου (χωρίς δηλαδή κατ΄ εξαίρεση έγκριση) και το πρόβλημα δημιουργήθηκε στην πορεία επειδή αρκετοί μαθητές για διάφορους λόγους εγκατέλειψαν τις σπουδές τους.

3. Το σχολείο δεν χρειάζεται επιπλέον προσωπικό για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη ειδικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι πως ενώ έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα μαθητές του σχολείου και οι οικογένειές τους καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους: Να εγκαταλείψουν το σχολείο, ή να μεταναστεύσουν προκειμένου να συνεχίσουν τη φοίτηση τους!!

Εν έτει 2018, με τη διακήρυξη της Νέας Αρχής για τα ΕΠΑΛ, αυτή η προοπτική είναι τουλάχιστον παράλογη! Εκτός του ότι καταστρατηγείται η έννοια της νησιωτικότητας, οι μαθητές της νησιών αλλά και των απομακρυσμένων ηπειρωτικών περιοχών εξακολουθούν να νιώθουν παιδιά περιφρονημένα από το κράτος. Υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν και άλλοι μαθητές έχασαν σχολικές χρονιές για τον ίδιο λόγο!

Καλούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και την Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, να κάνουν άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη ειδικότητα. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς να δώσουν τέλος στην αγωνία των μαθητών για το μέλλον τους.

ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρουειδικότηταμαθητές
Keywords
Τυχαία Θέματα