ΕΛΜΕ ΚΙ: Για την κινητοποίηση της Τετάρτης στο Υπ. Παιδείας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την προκλητική στάση της κυβέρνησης και ειδικά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ που έγινε την Τετάρτη 18 Ιούλη στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχαμε. Η πρόσφατη μαζική απόρριψη από το Υπουργείο ολιγομελών τμημάτων, που είχαν προτείνει να εγκριθούν σχολεία

και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε επιτακτική την πραγματοποίηση της όποιας επαφής με όρους μαζικού κινήματος και με παρουσία των ΕΛΜΕ. Στο Νομό «κόπηκαν» 34 (από τα 62) τμήματα ΓΕΛ και 9 (από τα 10) τμήματα ΕΠΑΛ.

Η κεφαλονίτικη αντιπροσωπεία, πέρα από το προηγούμενο, είχε να θέσει το αίτημα να μην αποχαρακτηριστούν τα δυσπρόσιτα σχολεία του Νομού και να μην μειωθεί η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Αντί της συνάντησης το Υπουργείο παρέταξε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του. Επιπλέον, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και νυν μεγαλοστέλεχος του Υπουργείου (γραφείο υφυπουργού Μπαξεβανάκη), κ. Κοτσιφάκης, διεμήνυσε πως μπορούσαν να γίνουν δεκτές μόλις τρεις ΕΛΜΕ πέραν του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δηλαδή οι υπόλοιπες να αποκλεισθούν!!! Τέτοια δημοκρατία από τους «αριστερούς»!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενημερώνει τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές και το λαό των νησιών μας, πως ακολούθησε το δρόμο της αξιοπρέπειας και όχι της υποταγής, του εταιρισμού και της συνδιαλλαγής, αποχωρώντας μαζί τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ. Θεωρούμε πως στον ίδιο δρόμο έπρεπε να βαδίσει και το σύνολο των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ που βρίσκονταν σε «παράλληλη» συνάντηση. Η κυβέρνηση την ώρα που είναι διαλεκτική με τους εταίρους της σε ΕΕ – ΟΟΣΑΝΑΤΟ, διότι κρατά τη σημαία της πολιτικής του κεφαλαίου, δείχνει τα άγρια δόντια της στο λαό. Μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και φιλολαϊκές ρυθμίσεις, διεύρυνση δικαιωμάτων, βελτίωση σε παιδεία – υγεία – πρόνοια, αποδεικνύονται ασύμβατα. Να ποια είναι η έξοδος από τα μνημόνια και ποιους αφορά, να ποια είναι η δίκαιη ανάπτυξη!!!

Το μήνυμα είναι ένα τώρα που οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, παίρνοντας θέση στο ίδιο βάθρο με τους προκατόχους τους: τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή. Μόνο ο αγώνας μας, μαζικός και δυναμικός, με ξεκάθαρη στόχευση, με κοινωνική συμμαχία όσων πλήττονται, μπορεί να αποτρέψει τα δεινά που απεργάζονται για την εκπαίδευση και τους μαθητές αλλά και συνολικότερα.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα με τη συγκέντρωση στο Θιάκι, τη Δευτέρα, 23 Ιούλη, 7 μμ, στο Δημοτικό Κινηματογράφο.

ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκηςκινητοποίηση εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα