ΕΛΜΕ Καβάλας: Σχετικά με τη σύμπτυξη τμημάτων

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ με αυτήν την ανακοίνωση, επανέρχεται στο θέμα της κατανομής των τμημάτων σε κάποια σχολεία της περιφέρειας για τους εξής λόγους:

· Όπως αναφέρεται στην προηγούμενη ανακοίνωση της 2 Οκτώβρη, μετά από την παράσταση της περασμένης Δευτέρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, δεσμεύτηκε κατά δήλωσή του ότι:

Στις οριακές περιπτώσεις που σε κάποια σχολεία

υπάρχει έλλειμα πολύ μικρού αριθμού μαθητών για την ανάπτυξη περισσοτέρων τμημάτων, δεν υπάρχει πρόβλημα, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει επαρκής και σύννομη τεκμηρίωση της ανάγκης διαχωρισμού (π.χ. μικρές αίθουσες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όπως προβλέπεται από τον νόμο), από την Διεύθυνση του Σχολείου σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Καβάλας.

· Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ πρότεινε στους ενδιαφερόμενους και απανταχού εμπλεκόμενους, την επανεξέταση των οριακών περιπτώσεων και την εξεύρεση λύσεων στο πνεύμα των συμπερασμάτων της συνάντησης.

Με βάση τα προηγούμενα:

· Επειδή ήδη διαπιστώθηκε ότι σε κάποια σχολεία το θέμα είναι φλέγον και η ανάπτυξη περισσοτέρων τμημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους.

· Επειδή διαπιστώνεται ότι σ ’αυτά τα σχολεία συντρέχουν οι νόμιμοι λόγοι που αναφέρει στη δήλωσή του ο Περιφερειακός.

Καλούμε την Δ.Δ.Ε. να εγκρίνει άμεσα
τις εισηγήσεις των Διευθυντών των παραπάνω
σχολικών μονάδων για ανάπτυξη επιπλέον τμημάτων.
Απαιτούμε να τηρηθεί, σε κάθε περίπτωση,
τουλάχιστον η νομιμότητα!

Επιπλέον:

Η ΕΛΜΕ Καβάλας, πέραν του στενού νομικού παραπάνω σκεπτικού, εκφράζει την ήδη πάγια, γνωστή και τεκμηριωμένη θέση του κλάδου μας, ότι μεγάλα τμήματα των 26 και 27 μαθητών είναι αδύνατο να λειτουργήσουν σωστά και ή αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα που συντελείται είναι αντιπαιδαγωγική και παρεμποδίζει σοβαρά το έργο των εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας την έξωθεν υπαγορευόμενη μνημονική πολιτική της «σφιχτής διαχείρισης» και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, επιδίδεται με κάθε μέσο στην δήθεν εξοικονόμηση προσωπικού. Σε αυτή του την πολιτική επιλογή, δεν λαμβάνει καθόλου όπως φαίνεται τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών του Ελληνικού Λαού, και κάνει τα πάντα στην λογική των αριθμών και όχι της παιδείας.

Έχουμε υποστεί μεταξύ άλλων αύξηση ωραρίου, μείωση διδακτικού προγράμματος, αύξηση μαθητών ανά τμήμα κ.α. στα πλαίσια της παραπάνω πολιτικής.
Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος!

Συνάδελφοι.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των παραπάνω πολιτικών και για την βελτίωση της παιδείας των παιδιών του λαού μας και των όρων δουλειάς μας. Εξω από τις «διαχειριστικές» πολιτικές, αλλά με γνώμονα το συμφέρον και την παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών μας και του κλάδου μας!
Θυμίζουμε ότι η ενότητα και ο κοινός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για την βελτίωση της ζωής, της δικής μας και του Λαού μας!

Καβάλα 5-10-2017

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Τότης Σωτήριος Μαλγαρινός Αθανάσιος

undefined
Keywords
Τυχαία Θέματα