ΕΛΜΕ Κ-Ι: Απρόσκοπτη- ασφαλή και φθηνή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ – ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Ενιαίο, δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά,

στο κτίριο της ΠΕΜΕΝ, στις 10 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία ταξικών ναυτεργατικών σωματείων - Εργατικών Κέντρων και θέμα «Εξελίξεις στην Ακτοπλοΐα, τη Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τα λιμάνια». Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ μετάφερε την εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί με τα δρομολόγια στο Νομό, τον ουσιαστικό αποκλεισμό των νησιών μας και κυρίως της Ιθάκης, τα μαχαίρια που βγαίνουν μεταξύ κρατών και επιχειρηματικών ομίλων για τα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια και το πώς αυτά εντάσσονται στους γενικότερους σχεδιασμούς του κεφαλαίου για την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προσυπογράφει μαζί με τους εκπροσώπους των Εργατικών Κέντρων, των σωματείων και των μαζικών φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη τις παρακάτω εκτιμήσεις και αποφάσεις:

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ και των μονοπωλίων, με το 3ο Μνημόνιο των 19 περίπου δις. ευρώ και τον Προϋπολογισμό - λαιμητόμο για το 2013, παίρνει το χαρακτήρα γενικευμένου πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της χώρας.

Προτεραιότητα στον προγραμματισμό της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των εφοπλιστών είναι το σχέδιο έκτρωμα της έκθεσης «για την αναδιάρθρωση της ελληνικής ακτοπλοΐας», η ανατροπή του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών με παράλληλη αύξηση της «μαύρης» - ανασφάλιστης εργασίας, η δραστική συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, το ξεπούλημα στους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους των φιλέτων των μεγάλων λιμανιών του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και των άλλων λιμανιών Ανωνύμων Εταιρειών, των αεροδρομίων, χερσαίων και θαλάσσιων εκτάσεων και άλλων τομέων στρατηγικής σημασίας για την  οικονομία και την άμυνα της χώρας. Τους στόχους αυτούς υπηρετεί η επιστολή του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας, κάλεσμα στις εφοπλιστικές ενώσεις, τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της τοπικής διοίκησης, προκειμένου μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Δεκέμβρη 2012, να εφαρμοστούν, στις αρχές του 2013, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ναυτιλία και στους συναφείς κλάδους.

Η κατάργηση του «CABOTAGE» με τον αντιλαϊκό κανονισμό 3577/1992 της ΕΕ - απελευθέρωση της ακτοπλοΐας νόμος 2932/2001- όξυνε τον ανταγωνισμό, ενίσχυσε την εφοπλιστική επιθετικότητα και χειροτέρευσε τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών και την

Keywords
Τυχαία Θέματα