Εγκαινιάστηκε υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο στα Μέγαρα, παρουσία του Χρ. Σπίρτζη

Ένα νέο υπερσύγχρονο σχολικό κτίριο στο δήμο Μεγαρέων το οποίο θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στις κτιριακές υποδομές της περιοχής εγκαινιάστηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Πρόκειται για το κτίριο του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου-Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου, (ΤΕΕ-ΣΕΚ) το οποίο θα επιλύσει το πρόβλημα με τον μαθητικό πληθυσμό της πόλης ο οποίος επί δεκαετίες πραγματοποιεί τα εργαστηριακά μαθήματα σε προκάτ αίθουσες ή σε κτίρια που είναι διασπαρμένα σε όλη την περιοχή.

Το ΤΕΕ

- ΣΕΚ Μεγάρων συγκαταλέγεται στα 24 σχολεία που έχουν φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές (ΤκΥπ), εποπτευόμενο οργανισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και κατασκευάζονται με σύμβαση ΣΔΙΤ.

Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείριση.

Πρόκειται για μία καινούρια κτιριακή πτέρυγα που βρίσκεται δίπλα στο παλιό κτίριο που κατασκευάστηκε το 1982 και το οποίο εδώ και χρόνια δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες επαγγελματικής κατάρτισης.

Στο νέο κτίριο θα λειτουργήσουν αίθουσες διδασκαλίας καθώς και όλα τα εργαστήρια του σχολικού συγκροτήματος, τα οποία μέχρι τώρα ήταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία μέσα στην πόλη των Μεγάρων αλλά και σε προκάτ αίθουσες που είχαν τοποθετηθεί στο οικόπεδο του παλιού σχολείου, δημιουργώντας νέες συνθήκες παροχής εκπαιδευτικού έργου σε πάνω από 200 μαθητές που φοιτούν σήμερα στο ΤΕΕ-ΣΕΚ Μεγάρων.

Το κτίριο έχει συνολικό μικτό εμβαδό 3.327 m2 και πρόβλεψη για στέγαση άνω των 175 μαθητών. Έχει κατασκευαστεί με τις βέλτιστες τεχνικές προδιαγραφές.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μέγαρασχολικό κτίριο
Keywords
Τυχαία Θέματα