Έχασε τα σκυλιά της από φόλα - "Όταν ήρθα στη Ελλάδα δεν γνώριζα ότι θα πληρώσω τόσο ακριβά τις χρυσές παραλίες και την γαλάζια θάλασσα"

Όταν λίγες ημέρες πριν έφυγαν απ’ τη ζωή τα δυο μου σκυλιά, ήθελα να φύγω μαζί τους.

Κάθε φορά που έφευγα από το σπίτι, τα μάτια τους με κοιτούσαν με τέτοιο τρόπο σαν να έφευγα για πάντα. Όταν γυρνούσα με καλωσόριζαν με χαρά μικρού παιδιού που παίρνει το δώρο του που τόσο λαχταρούσε. Ήμουν όλος ο κόσμος για αυτά και αυτά για μένα.

Λίγες ημέρες πριν, το σπίτι μου ήταν γεμάτο αγάπη, τώρα κάθε γωνία περιβάλει πόνος και αναμνήσεις που κόβουν την κάρδια μου σαν μαχαίρι. Προχθές σκότωσαν τα σκυλιά μου. Πέθαναν με πολύ βίαιο τρόπο, αφήνοντας πίσω πληγή που δεν θα επουλωθεί ποτέ τελείως.

Όταν ήρθα στη Ελλάδα δεν γνώριζα ότι θα πληρώσω τόσο ακριβά της χρυσές παραλίες και την γαλάζια θάλασσα. Γιατί διπλά στην όμορφη Κρήτη, γεμάτη παράδοση και χρώματα, υπάρχει μια άλλη, κοντά στην πόρτα σου, μουχλιασμένη από σκουπίδια και πτώματα. Τότε η λέξη φόλα, ήταν για μένα ένας ξένος όρος, κάτι εξωπραγματικό. Γρήγορα κατάλαβα ότι εδώ και καιρό δεν σοκάρει κανένα. Χθες, ψάχνοντας για φόλες, άνοιγα σκουπιδοτενεκέδες και έβλεπα σκοτωμένα γατιά και κοτόπουλα.

Θυμάμαι πολύ καλά, πριν μερικά χρόνια, στο μαγαζί που δούλευα, μπήκε ένας πελάτης και από την πόρτα, με φωνή σαν καμπάνα, ξεκίνησε να μοιράζεται μαζί μας μια ιστορία. Η ιστορία πως ο ίδιος αποφάσισε να καθαρίσει το χωριό του από τις γάτες. Όπως έλεγε, έκανε. Πήγε εκείνο το βράδυ και έβαλε φόλες σε πολλά σημεία του χωριού, και ξάπλωσε. Πόση ήταν η χαρά του όταν είδε το πρωί ότι η πράξη του είχε μεγάλη επιτυχία. Το χωριό τον πατέρα του, με τη μεγάλη ιστορία, αγάλματα και ήρωες – καθαρίστηκε! Το σπαστό του γέλιο και τη περηφάνια στη φωνή ακόμα με κάνουν να νιώθω άρρωστη.

Λοιπόν, όλα αυτά δίπλα στην πόρτα σου, στην ελευθερία σου, στον πατριωτισμό σου και στα μεγάλα λόγια σου. Η ελληνική σημαία, την οποία βλέπω και πιο συχνά το τελευταίο καιρό στα μαγαζιά και τα μπαλκόνια τις γειτονιάς, έχει γεμίσει γρατζουνιές και βρωμάει.
Ούτε αυτό δεν σοκάρει?!!!

ζωοφιλίαΚρήτηφόλασκυλιάγάτες
Keywords
Τυχαία Θέματα