Δυναμική μοτοπορεία για Ν. Ρωμανό και Γ. Μιχαηλίδη

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», παραμένει ο Νίκος Ρωμανός που βρίσκεται σε απεργία πείνας για 21ή μέρα, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.

Μοτοπορεία και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκαν χθες (Κυριακή).

Η μοτοπορεία, με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατοντάδων μηχανών, ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο, πέρασε από το Σύνταγμα όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη προς τους Σύρους απεργούς πείνας και κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από την περίφραξη του νοσοκομείου και σε σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο δωμάτιο του Νίκου Ρωμανού.

Με την υγεία των απεργών πείνας να επιδεινώνεται, οι κραυγές αλληλεγγύης από όλη τη χώρα πληθαίνουν, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά παρεμβάσεις σε κεντρικές πλατείες και αναρτήσεις πανό με μηνύματα στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν οργανωθεί για τις προσεχείς μέρες πορείες αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά τα καλέσματα:

Συγκεντρώσεις και πορείες:

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 20:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 18:00: ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (Αθήνα) | ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (ΠΑΤΡΑ) | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Iωάννινα)| ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (Μυτιλήνη) | ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ (Ηράκλειο)
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση στην πλατεία Καλλιθέας (Θεσσαλονίκη) στις 17:00
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: Συγκέντρωση στο Σταθμό του Μετρό Αιγάλεω, στις 18:00

Tags: Ρωμανόςμοτοπορείαδιαδηλώσειςανθρώπινα δικαιώματαφυλακέςεκπαίδευσηαπεργία πείνας
Keywords