Δικάζεται σήμερα η αστυνομική αυθαιρεσία: Συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο Εφετείο

Μια δικαστική απόφαση «μήνυμα» κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατά της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας - Συγκέντρωση συμπαράστασης στο Εφετείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) στις 9 π.μ.

Όπως θυμίζει δημοσίευμα του left.gr, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ομόφωνα σε τρία χρόνια με αναστολή δύο αστυνομικούς τον Μάιο του 2015. Η υπόθεση αφορούσε σωματικό έλεγχο κατά τη διάρκεια προσαγωγής στην Πόπη Μέλλιου, η οποία είχε προσαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου του 2012 στο πλαίσιο

μιας επιχείρησης της Αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Εμφανώς ενοχλημένοι οι αστυνομικοί της ζήτησαν τα στοιχεία της τα οποία αρνήθηκε να δώσει, αν κι εκείνοι δεν έδιναν τα δικά τους (σημειωτέον οι αστυνομικοί δεν έφεραν τα μητρώα τους).

Αμέσως προσήχθη στη Γ.Α.Δ.Α., όπου – αφού έδωσε την ταυτότητά της και πιστοποιήθηκαν τα στοιχεία της – την ανάγκασαν να γδυθεί και να υποστεί σωματικό έλεγχο. Η Πόπη Μέλιου κατέθεσε μήνυση και το 2015 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον αστυνομικό που έδωσε εντολή για τον σωματικό έλεγχο και την εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στο τμήμα. (Αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση εδώ).

Η ποινή σημαίνει ακόμη και απόταξη των εν λόγω αστυνομικών, οι οποίοι άσκησαν έφεση, της οποία η εκδίκαση ξεκίνησε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο Β' Τριμελές Εφετείο Αθηνών, και θα συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.Αλληλέγγυοι/ες καλούν σε υγκέντρωση συμπαράστασης στο Εφετείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) σήμερα, Πέμπτη, στις 9 π.μ.

αστυνομική αυθαιρεσία
Keywords
Τυχαία Θέματα