Δεν φτάνουν οι 282 νεκροί στην κυβέρνηση - Η αστυνομία πυροβολεί διαδηλωτές - Ο Ερντογάν εγκλωβισμένος σε σούπερ μάρκετ

Tweet

Εθνική τραγωδία, η δολοφονική καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας.

Στους 282 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών στο ανθρακωρυχείο στη Σόμα του νομού Μάνισα (Μαγνησία), υποστήριξε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση - Κεμαλιστές) Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος έχει εκλεγεί στη Μάνισα.. Οργισμένοι διαδηλωτές σε όλη την Τουρκία για τις δηλώσεις Ερντογάν.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε Θρασύτατα: "Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανθρακωρυχεία, είναι φυσιολογικό" πως άλλωστε είχε κάνει και το 2010 σε ανάλογη τραγωδία, λέγοντας: "Αυτή είναι η μοίρα των ανθρακωρύχων". Φυγαδεύτηκε σε ένα Σουπερ Μάρκετ για να σωθεί απο την οργή των διαδηλωτών.

Γενική απεργία κήρυξε για σήμερα η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων του δημόσιου τομέα της Τουρκίας KESK, Το καταστροφικό δυστύχημα είναι «δολοφονία», λέει το μεγαλύτερο τουρκικό συνδικάτο, το Turk-Is που καταγγέλλει ότι στα ιδιωτικής εκμετάλλευσης ορυχεία δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας.

Δείτε παρακάτω Ζωντανή ενημέρωση από χτες μέχρι σήμερα

Η αστυνομία πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές, κατα την διάρκεια της χθεσινής ημέρας

(Reuters / Yagiz Karahan)

Reuters

Search & Rescue operations for miners #Soma #Taksim #SomaMineAccident pic.twitter.com/cxKr1YMI2G

— LabourNews #Turkey (@KivancEliacikEN) May 14, 2014

21:30 Κάτοικοι της επαρχίας Mardin της νοτιοανατολικής Τουρκίας δείχνουν τη συμπαράστασή τους και θρηνούν για τον άδικο χαμό των ανθρωκορύχων

People of Mardin show their solidarity with the mourning #Soma pic.twitter.com/SMucgSoEij

— ║░V☮ice ✪f Turkey░║ (@VOT99) May 14, 2014

21:00 15 χρονος ανθρωκορύχος νεκρός

Το ορυχείο στη Τουρκία είχε ιδιωτικοποιηθεί κ είχε μειώσει το κόστος παραγωγής από τα 140$ στα 23$/τόνο. Οι 200 νεκροί εργάτες δεν κοστίζουν

— adiasistos (@adiasistos) May 14, 2014

20:10 Σύμβουλος του Ερντογάν χτυπάει διαδηλωτή

20:00 Σε σούπερ μάρκετ κρύφτηκε ο Ερντογάν για να γλιτώσει (video)

18:00

Ομάδα είκοσι ψυχολόγων έχει σπεύσει στην περιοχή για να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς των θυμάτων.

17:00

Οι διαδηλωτές, που ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε και άρχισαν να το κλωτσούν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ένας πολίτης φαίνεται να έχει συλληφθεί.

Στην Άγκυρα, εκατοντάδες φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στην κυβέρνηση για το εγκληματικό γεγονός. Η αστυνομία κάνει ρίψη δακρυγόνων

Όπως έχει ανακοινωθεί νωρίτερα 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, και εκατοντάδες από αυτούς εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. Ο Τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε επίσης ότι άλλοι 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΠΗΓΗ φωτογραφιών και βίντεο: nbcnews.com/

Tags: Τουρκίαανθρακωρύχοι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα