Αθωώθηκε ο Ουαλίντ! Οι καταδικασμένοι βασανιστές του τον κατηγορούσαν για κλοπή!

Αθωώθηκε σήμερα, από το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, ο Αιγύπτιος αρτεργάτης Ουαλίντ Ταλέμπ, ο άνθρωπος που κρατούνταν παράνομα και βασανίζονταν για αρκετό διάστημα από τα πρώην αφεντικά του, τα οποία τον έσυραν και στα δικαστήρια με ψευδείς κατηγορίες. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί, τον Ιούνιο του 2016, η δική τους καταδίκη για ληστεία, αρπαγή και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του Αιγύπτιου.

Η υπόθεση του Ουαλίντ είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς βρέθηκε

δεμένος σε ένα δέντρο στη Σαλαμίνα το 2012. «Πρώτα με δέσανε με μια αλυσίδα στα χέρια και μετά μου την τύλιξαν στο λαιμό», περιέγραψε τότε ο Ταλέμπ, μιλώντας για όσα υπέμενε από τους βασανιστές του. «Είχε ένα δοκάρι στο ταβάνι από το οποίο με κρέμασαν και από τα χτυπήματα που δεχόμουνα έχασα την αίσθηση του χρόνου. Δεν ήξερα αν είναι μέρα η νύχτα. Με έγδυσαν και μου πήρανε τα λεφτά που είχα στο παντελόνι. Έβαλα στη συνέχεια το παντελόνι, αλλά μου το ξανακατέβασαν και έφεραν μια βέργα, με την οποία προσπάθησαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικώς», ανέφερε ακόμη για την κράτησή του σε αποθήκη, ενώ του είχαν πει, μεταξύ άλλων: «Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα, θα στη ρίχνουμε πάνω σου».

Οι βασανιστές του Αιγύπτιου είχαν κατασδικαστεί με ποινές κάθειρξης έως και 13 χρόνια, ενώ σε έναν εξ αυτών επεβλήθη η ποινή των 5 χρόνων με αναστολή, αφού το πρώτο δικαστήριο τού είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της «μετεφηβικής ηλικίας». Τότε, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας είχε εστιάσει στο ρατσιστικό κίνητρο των πράξεων αναφέροντας: «Το κίνητρο των κατηγορουμένων δεν ήταν η (υποτιθέμενη) κλοπή χρημάτων. Ενας άνθρωπος που τόλμησε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του βασανίστηκε. Οι πράξεις των κατηγορουμένων είχαν σαφέστατο ρατσιστικό πρόσημο».

Παρόλαυτά, λίγες μέρες μετά την αμετάκλητη καταδίκη των βασανιστών του, ο Ουαλίντ οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος από τους θύτες για κλοπή. Σήμερα, ο Ουαλίντ δικάστηκε και αθωώθηκε, ύστερα από δύο αναβολές που είχε δεχθεί η δίκη.

Είχε προηγηθεί και αυτή τη φορά κάλεσμα από αλληλέγγυους στα Δικαστήρια του Πειραιά.

Ουαλίντ ΤαλέμπαθώωσηβασανισμόςΦασίστεςΣαλαμίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθωώθηκε, Ουαλίντ,athoothike, oualint