Αρχαία Ολυμπία: Ξεκινάει το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Ναό της Ήρας

Ξεκινάει από τον Ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία το ταξίδι της Ιερής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιεονγκτσάνγκ 2018». Η τελετή της αφής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις.

Όπως γράφει το Αχαϊκό thebest.gr. από το απόγευμα της Κυριακής βρίσκονται στο χώρο οι ιέρειες που θα συμμετάσχουν στο τελετουργικό, σε χορογραφίες που έχει εμπνεύστηκε και

σκηνοθετεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση του Γιάννη Ψειμάδα.

Οι πρόβες είναι καθημερινές και πολύωρες, αφού το αποτέλεσμα πρέπει να είναι άψογο, όπως αρμόζει στην ιερή στιγμή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα «ταξιδέψει» στον κόσμο, από χέρι σε χέρι, «κουβαλώντας» τα μηνύματα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Όσοι επισκέφθηκαν χθες το πρωί – αλλά και το απόγευμα της Κυριακής – τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, σταμάτησαν για λίγο για να παρακολουθήσουν από κοντά τις πρόβες των κοριτσιών, με την χορογραφία – ακόμα και χωρίς τα κοστούμια της τελετής – να χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή από όσους βρέθηκαν εκεί.

Η ομάδα των ιερειών, θα «συμπληρωθεί» μέχρι την Πέμπτη (σ.σ κάποια μέλη δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Ολυμπία, λόγω άλλων υποχρεώσεων τους) και μέχρι τότε, θα έχει τελειοποιηθεί και το σύνολο της χορογραφίας, που κάθε φορά ολοκληρώνεται στην πλαγιά του Αρχαίου Σταδίου, λίγο πριν την είσοδο της Πρωθιέρειας (σ.σ και αυτή τη φορά θα είναι η Κατερίνα Λέχου) στον χώρο του Αρχαίου Σταδίου, προκειμένου να ανάψει τον βωμό και να δώσει την φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο.

ολυμπιακή φλόγαΟλυμπία
Keywords
Τυχαία Θέματα