Ανοικτά καταστήματα αλλά και... απεργία αύριο, στις 5 Νοεμβρίου

Λεπτομερέστερα, καθώς γράφει ο «Αθήνα 9,74»: :

Και ενώ ο Οκτώβριος τελείωσε και μαζί του η περίοδος για την οποία η υπουργική απόφαση επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές., ωστόσο η διαμάχη για το εν λόγω μέτρο δεν φαίνεται να υποχωρεί.

Μάλιστα, λίγο πριν από το κρίσιμο διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 2017, αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το αίτημα των : Ελληνική Συνομοσπονδία

Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), καθώς και 21 μεμονωμένοι εργαζομένων με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όλες τις Κυριακές την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου.

Πάντως, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της, έχουν καταθέσει υπομνήματα υπέρ του κύρους της υπουργικής απόφασης η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και από κοινού ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2014, όταν και πάλι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι, κατά της τότε απόφασης Γιακουμάτου για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές στην Ελλάδ. Τότε, απέναντί τους και υπέρ του υπουργείου είχαν βρεθεί πάλι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο ΣΕΤΕ και επίσης από κοινού ο ΣΕΒ με τον ΣΕΛΠΕ. Η απόφαση του ΣτΕ υπενθυμίζεται ότι εκδόθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2017 και ακύρωνε την υπουργική απόφαση Γιακουμάτου. Βεβαίως, πολύ νωρίτερα, πριν από την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τον Νοέμβριο του 2014, το ΣτΕ είχε εκδώσει προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης. Τώρα δεν κατατέθηκε τέτοια αίτηση και η υπουργική απόφαση 75812/6-7-2017 ισχύει κανονικά από την ημέρα δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Την ίδια ώρα συνεχίζεται στο παρασκήνιο η άσκηση πιέσεων για διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της απόφασης, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στις περιοχές που επιτρέπεται να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα περισσότερες από 8 Κυριακές τον χρόνο μεγάλα εμπορικά κέντρα. Οι πιέσεις έχουν παραλήπτες τόσο την κυβέρνηση όσο και τους δανειστές και το θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί κατά τις επικείμενες συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι από τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου έχουν αποκλειστεί πέραν του McArthurGlen Athens και τα περισσότερα μεγάλα εμπορικά κέντρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη (π.χ., The Mall Athens και Golden Hall στο Μαρούσι, Smart Park στα Σπάτα, Athens Metro Mall στον Αγιο Δημήτριο, Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη).».

κυριακάτικη αργίαανοικτά καταστήματααπεργία
Keywords
απεργια, απεργιες αυριο, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, the mall athens, athens metro mall , εν λόγω, mcarthurglen athens, the mall, mall athens, golden hall, smart park, metro mall, mediterranean cosmos, αθηνα, εσεε, ελλαδα, οιυε, γσεβεε, θεσσαλονικη, μαΐου, σετε, σεβ, McArthurGlen, athens, mall, golden, smart, metro, cosmos, μετρο, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, η ημέρα της γης, βομβα mall, smart park, the mall athens, το θεμα, αιτηση, θεμα, περιοδος, σεβ, ωρα, mcarthurglen athens, metro, smart, the mall, αττικη, διαστημα, εφημεριδα της κυβερνησεως, εν λόγω, εφημεριδα, εμποροι, ιδια, ισχυει, κυβερνηση, λειτουργια, μαΐου, οκτωβριος, σετε, συγκεκριμενα, σπατα, τις κυριακες, athens, cosmos, golden hall, golden, mall, mall athens, mediterranean cosmos, πληροφοριες, βεβαιως
Τυχαία Θέματα