ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκαν 2 οικισμοί (Εικόνες-Βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 15:20 την Κυριακή, 12/8, σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη Καναντέρ και 2 Πεζετέλ. Οι δυνάμεις αυτές έχουν ενισχυθεί με προσωπικό από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές. Στην περιοχή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν ήδη συγκεντρωθεί και δυνάμεις

της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

Την ιδία ώρα, έχει δοθεί εντολή να κατευθυνθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και άλλα οχήματα της πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι έως πιο ισχυροί άνεμοι, με τη φωτιά χαρακτηρίζεται ως ανεξέλεγκτη λόγω και της πυκνής καύσιμης ύλης.

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί

Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή πριν από λίγο να εκκενωθούν προληπτικά. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι εκκενώθηκε προληπτικά μόνο ένας οικισμός, όμως οι αρχές προχώρησαν σε απομάκρυση των κατοίκων και από τον δεύτερο.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που κινδυνεύουν, αλλά έγινε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός του δήμου Διρφίων και Μεσσαπίων της Εύβοιας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είναι μεταξύ εκείνων που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων: Οι άνεμοι οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημειώνει ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη φωτιά «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Δείτε βίντεο και εικόνες:

Εικόνες: evianews.gr

φωτιάπυρκαγιάΕύβοιαεκκένωση οικισμούεκκένωση
Keywords
Τυχαία Θέματα