Ανακοίνωση των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Δ΄ Αθήνας σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων ΠΕ 19-20

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ Δ\' ΑΘΗΝΑΣ

Σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων ΠΕ 19-20 (Πληροφορικής), θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα εξής ζητήματα.

Με απόφαση Υπουργείου Παιδείας έχουν τοποθετηθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ, μέσω του ΠΥΣΔΕ περίπου 25 συνάδελφοι. Έχουν διατεθεί επίσης από το ΠΥΣΔΕ 13 συνάδελφοι είτε από διάθεση, είτε με οργανική, είτε από απόσπαση, με «δική τους» αίτηση. Τα εισαγωγικά αφορούν το γεγονός ότι οι παραπάνω συνάδελφοι έκαναν αίτηση ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ αλλά από το φόβο της διάθεσής τους στην Περιφέρεια και εκτός Δ\' Αθήνας. Με απόφαση του ΠΥΣΔΕ διατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια ακόμα 7 συνάδελφοι -παρά την έντονη αντίρρησή μας- ΧΩΡΙΣ αίτησή τους. Επαναφέραμε και πάλι το ζήτημα της διάθεσης χωρίς αίτηση στην Πρωτοβάθμια, τονίζοντας ότι οι συνάδελφοι της Πληροφορικής αποτελούν βασικό στήριγμα για την οργάνωση των σχολείων και ειδικά των Λυκείων. Δυστυχώς η αντιμετώπιση από μέρους της διοίκησης ήταν αρνητική. Τονίσαμε ότι με την ενέργειά τους αυτή αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, καθώς και για την διεξαγωγή των γενικών εξετάσεων. Τονίσαμε ακόμα ότι η λογική των ατελείωτων περικοπών σε βάρος κάθε ποιότητας της εκπαίδευσης είναι απαράδεκτη και δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε. Επίσης τους τονίσαμε ότι η σπουδή τους να προχωρήσουν στις διαθέσεις αυτές είναι πολύ πιθανόν να τους εκθέσει ως διοίκηση και μπορεί σε λίγες μέρες να ψάχνουν για εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ19 από αναπληρωτές ή ωρομίσθιους. Δυστυχώς δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τις αντιρρήσεις μας. Κάτω απ\' αυτές τις συνθήκες αποφασίσαμε να απέχουμε απ\' τις συμπληρωματικές διαθέσεις των συναδέλφων. Με τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θεωρούμε αναγκαία την άμεση παρέμβαση των δύο ΕΛΜΕ για να ανατραπεί η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ. Αναφερόμαστε ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς του κλάδου της Πληροφορικής γιατί πιστεύουμε ότι σήμερα αποτελούν τον αδύναμο κρίκο για να χτυπηθεί η μονιμότητα, η οργανικότητα και να ανοίξει ο δρόμος των μετατάξεων και απολύσεων.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Δ\' ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΒΙΚΥ

ΣΟΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Keywords