Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Για τη μη έγκριση τμημάτων στο ΕΠΑΛ Φιλιατών

Σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 1470 / 20-09-2017 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Έγκριση, κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2017-2018, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ.» δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα που ήταν σε εκκρεμότητα στο ΕΠΑΛ Φιλιατών. Το ίδιο συνέβη και με πολλά άλλα ΕΠΑΛ ανά την επικράτεια.

Για ακόμη μια φορά τα ΕΠΑΛ

αποτελούν το μόνιμο θύμα των κυβερνητικών πολιτικών στην εκπαίδευση και τον «δοκιμαστικό σωλήνα» για ευρύτερες αλλαγές, προς το χειρότερο, τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών .

Η έννοια των ολιγομελών τμημάτων δεν έχει καμία βάση, ειδικά όταν μιλάμε για σχολεία σε δύσβατες, μειονεκτικές και παραμεθόριες περιοχές, όπως το ΕΠΑΛ Φιλιατών. Αυτό βέβαια δεν αγγίζει ούτε την τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ούτε τις προηγούμενες που βλέπουν την χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευση σαν «βαρίδι» την ώρα που ενισχύουν, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη.

Να θυμίσουμε στους πολιτικούς μας προϊστάμενους ότι:

Το ΕΠΑΛ Φιλιατών εξυπηρετεί έναν γεωγραφικά εκτενή δήμο με δεκάδες ορεινά χωριά και μηδαμινές υποδομές.Μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού του σχολείου αποτελείται από παιδιά με μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα οποία διαμένουν και σιτίζονται στην εστία και στο οικοτροφείο.

Καλούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου να εγκρίνουν τον Τομέα Πληροφορικής της Β’ ΕΠΑΛ καθώς και την αντίστοιχη ειδικότητα της Γ’ ΕΠΑΛ του ΕΠΑΛ Φιλιατών.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικώνολιγομελή τμήματατμήματα ΕΠΑΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα