Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου: Αθλιότητες, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ψηφοθηρία από την πρώην ΠΑΣΚ-ΠΕΚ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ Γ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε.
 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Κ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ
 ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ -ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ- ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ Γ.Σ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.
 ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Γ.Σ

Συνάδελφοι,

στη δύσκολη για το λαϊκό κίνημα ιστορική φάση που διανύουμε, τα φαινόμενα εκφασισμού του δημόσιου βίου, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται, όπως παραστατικά δείχνουν οι… επιδείξεις «πυγμής» κατά καιρούς από τα διάφορα πολύχρωμα πρωτοκλασσάτα στελέχη του συστήματος που –με τρομερή ευκολία- σηκώνουν το χέρι και ραπίζουν δημόσια αγωνίστριες, όπως επιβεβαιώνει η επικείμενη ποινικοποίηση της απεργίας, των αγώνων και των αγωνιστών, όπως καθρεπτίζει η λαϊκή εξαθλίωση, ανεργία και δυστυχία που επιβάλλει η εγχώρια ολιγαρχία , με τη μνημονική καταιγίδα όλων των κυβερνήσεων.
Στις συνθήκες αυτές, η εκτράχυνση φτάνει μέχρι την κορυφή της θεσμικής εκπροσώπησης του σωματείου μας, αφού η πρόσφατη ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ έδειξε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο-ότι καταστατικά κατοχυρωμένες αρχές λειτουργίας των συλλογικών οργάνων αποτελούν κενό γράμμα για ορισμένους, που-μπροστά στην ορμή της ψηφοθηρίας τους-δε διστάζουν να ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΟΥΝ ακόμη και την ΑΠΟΦΑΣΗ του σώματος της Γ.Σ, κηρύσσοντας εαυτόν σε ..απόλυτο κυρίαρχο του σωματείου και μάλιστα ΦΡΟΥΡΟ(!) της ΚΑΛΠΗΣ.
Ο λόγος για την αντιδημοκρατική, αντικαταστατική και αντισυλλογική συμπεριφορά της εκπροσώπου της Π.Ε.Κ ή πρώην Π.Α.Σ.Κ στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε και αντιπροέδρου του σωματείου μας, η οποία- ενώ συνεχιζόταν η λειτουργία της Γ.Σ- με ευθύνη του εκλεγμένου προεδρείου του σώματος, όπως επιτάσσει και το δημοκρατικό άρθρο του καταστατικού(άρθρο 29, εδάφιο 5: «Στις τακτικές Γ.Σ προεδρεύει τριμελές αιρετό προεδρείο από πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα που εκλέγεται από τη Γ.Σ..»- ανακήρυξε τον εαυτό της ... μονάρχη: Αρνήθηκε να υπακούσει στην απόφαση του σώματος της Γ.Σ για έναρξη της ψηφοφορίας στις 13’ , αυτοχρίστηκε ΥΠΕΥΘΥΝΗ της ΚΑΠΛΗΣ(!), ενώ όλο το σώμα της Γ.Σ συνεδρίαζε και έδωσε μάλιστα την εντολή στους δικαστικούς αντιπροσώπους να ξεκινήσουν(!) τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ δεν είχαν συγκεντρωθεί ακόμη όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Επιπλέον, …ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΣΕ(!) ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ αρνούμενη τον αυτονόητο και δημοκρατικό έλεγχο από μέλος του σωματείου μας και συνυποψήφιο της παράταξής μας, του οποίου μάλιστα η υγεία απειλήθηκε σοβαρά, λόγω της προκληθείσας έντασης. Πρόκειται για σκηνές ..απείρου δημοκρατικού κάλλους που αμαυρώνουν κάθε έννοια σοβαρότητας, συλλογικότητας και δημοκρατίας και ταυτοχρόνως θέτουν επί τάπητος το ζήτημα της ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε, σε μια εποχή μάλιστα που επίκειται η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού από τη..δήθεν φιλολαϊκή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τονίζουμε ότι αυτή η αντιδημοκρατική εκτράχυνση δεν είναι τυχαία. Στηρίζεται στην κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών αρχών του καταστατικού που διαιωνίζεται.
Συγκεκριμένα, βάσει του καταστατικού(άρθρο 30, εδάφιο ζ: «η διάρκεια της ψηφοφορίας καθορίζεται με απόφαση της Γ.Σ») η ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ λήγει με απόφαση της ίδια της Γ.Σ και όχι με τις προκαθορισμένες αποφάσεις του Δ.Σ. Παρά ταύτα, οι κυρίαρχες παρατάξεις(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κ. ή Π.Α.Σ.Κ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή ΔΑΚΕ) κωφεύουν συνειδητά, εστιάζοντας αποκλειστικά στην ψηφοφορία και απαξιώνοντας τη διαδικασία της Γ.Σ. Ετσι, αποφασίζουν, εντελώς αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά, να ορίζουν μόνες τους, με πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ, τη ΛΗΞΗ των εργασιών της Γ.Σ και την έναρξη της ψηφοφορίας, για την οποία αποκλειστικά και μόνο κόπτονται . Αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική τήρησαν και φέτος.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ έθεσε το θέμα της τήρησης του καταστατικού στη συνεδρία του Δ.Σ, κατάγγειλε την κοινοποιημένη απόφαση της πλειοψηφίας για λήξη της Γ.Σ στις 12μμ και τόνισε ότι το Δ.Σ του σωματείου μπορεί μόνο να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ και ΟΧΙ να ΕΠΙΒΑΛΕΙ την απόφασή του στη Γ.Σ. Μάλιστα κατέθεσε τη δική της θέση: ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ Η ΠΡΟΤΑΣΗ(και όχι η αντικαταστατική απόφαση) για ΛΗΞΗ, τουλάχιστον, στις 13μμ και με τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΟΡΟ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η Γ.Σ, όπως δημοκρατικά και σωστά επιτάσσει το καταστατικό.
Η πρότασή μας , ενώ έπρεπε να είναι αυτονόητη θέση όλου του Δ.Σ, όμως ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τις τρεις παρατάξεις(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κή Π.Α.Σ.Κ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή Δ.Α.Κ.Ε). Μπροστά σε αυτήν την αντικαταστατική και αντιδημοκρατική στάση των τριών, νυν και πρώην, κυβερνητικών παρατάξεων, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ .ΘΕΣΑΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. άρθρο του καταστατικού 28, εδάφιο 1: «Οι Γενικές Συνελεύσεις, Τακτικές και Εκτακτες, είναι τα ανώτατα όργανα διοίκησης της Ε.Λ.Μ.Ε…»
ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΝΤΩΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΤΙΣ 13.10.
Παρά ταύτα, η εκπρόσωπος της Π.Ε.Κ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ε.Λ.Μ.Ε ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 μμ(!!),ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ Ως ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.(!)Ήταν τόση και τέτοια η ορμή της για την ψηφοσυλλογή , ώστε δεν έδειξε το στοιχειώδη σεβασμό στη Γ.Σ , έστω για λιγότερο από μια(1!) ώρα..
Είναι προφανές ότι τέτοιου τύπου αντιδημοκρατικές και αντισυλλογικές πρακτικές( άμεσα συνδεμένες με την ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα της Π.Ε.Κ ή Π.Α.Σ.Κ που ταυτίζει το ναζισμό με τον κομμουνισμό!!) δεν αποτυπώνουν μόνο την αντιδημοκρατική εκτράχυνση συγκεκριμένων μελών ή παρατάξεων. Αναδεικνύουν τον κίνδυνο της ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ακόμη και των θεωρούμενων μέχρι πρόσφατα αναφαίρετων συλλογικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων από τις συνδ. δυνάμεις της υποταγής, σε μια εποχή μάλιστα που ο φασισμός παίρνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη και που την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, ημέρα της εκλογο-απολογιστικής Γ.Σ(9 Μάη), ο εκπρόσωπο της σταθερά μνημονιακής και αδιάλειπτα αντιλαϊκής Π.Α.Σ.Κ που μεταλλάχτηκε σε Π.Ε.Κ είπε στη Γ.Σ ότι ο στυλοβάτης , εμπνευστής και εισηγητής της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ των λαών ΣΤΑΛΙΝ ...ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ(!) . Ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Κ ή Π.Α.Σ.Κ βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου για ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και του κομμουνιστικού κινήματος και παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας.
Τα γεγονότα αυτά δείχνουν την ΑΝΑΓΚΗ της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ όλων των εργαζομένων στην αντιλαϊκή επιδρομή και επιβεβαιώνουν την αρχή ότι οι συνδ. δυνάμεις της υποταγής του λαού στην κεφαλαιοκρατική αφαίμαξη έχουν ένα και μόνο ρόλο στο συνδικαλισμό: να ποδηγετήσουν και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στη λογική της υποχώρησης και της ήττας.
Απέναντι σε αυτήν την αντιδραστική λογική ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε σταθερά ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ.
Για λόγους αρχής, ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Π.Ε.Κ ΣΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε.
Καλούμε τις παρατάξεις και το Δ.Σ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων του σωματείου.
ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα