Α, Β, Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας: Σχετικά με το νέο "ωράριο"

Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α, Β, Γ ΕΛΜΕ

Σχετικά με το νέο «ωράριο»

Τετάρτη 22 Μάη, πολυμελής αντιπροσωπεία των Α΄, Β΄και Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Σχολεία Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι, Καματερό) πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο Γ΄Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας Κο Ζαφειρακείδη σχετικά

με το νέο ωράριο. Η αντιπροσωπεία των ΕΛΜΕ παρουσίασε αναλυτικά και με αυστηρότητα τις θέσεις των εκπαιδευτικών σωματείων για το τιμωρητικό ωράριο των 8-2 μμ. και απαίτησε να ανακοπεί ο υπερβάλλων ζήλος ορισμένων διευθυντών των 143 σχολείων που ταυτίζουν το σχολείο με στρατώνα και σωφρονιστήριο.

Επισημαίνουμε ότι η τιμωρητική και ρεβανσιστική τακτική του ΥΠΕΠΘ βρήκε «ευήκοα ώτα» στις διευθυντικές θέσεις και ότι τα συνδικάτα οφείλουν να αντιμετωπίζουν τον αυταρχισμό. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα μετά την εξαγγελθείσα απεργία, την απαράδεκτη εικόνα της παραμονής στο σχολείο χωρίς εργασία, το τιμωρητικό κλίμα μιας τέτοιας κατάστασης.

Τελικά ο Προϊστάμενος συμφώνησε να πράξει τα νόμιμα και τα «ειωθότα» στο διπλό πνεύμα τόσο της λειτουργίας των σχολείων όσο και της διαφύλαξης της εργασιακής αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών.

Στο δεύτερο μεγάλο θέμα των υπεραριθμιών – απολύσεων που θα προκύψει οι Α, Β, Γ ΕΛΜΕ συμφώνυσαν να το αναδείξουν κα να το αντιμετωπίσουν ενωτικά και δυναμικά.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν να στηρίξουμε τα σωματεία μας, να αγρυπνούμε και να μη μείνει κανείς μόνος του στην κρίση.

Αιγάλεω 23-5-2013

Για τις Α, Β, Γ ΕΛΜΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

Οι Πρόεδροι : Νεκτάριος Κορδής

Νίκος Ζούτσος

Αντώνης Πέττας

Tags: ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα