Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Λέμε όχι στην υποχρεωτική παραμονή στα σχολεία

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας σχετικά με το ζήτημα της παραμονής των συναδέλφων στα σχολεία, υιοθετώντας την απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε, το σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. και την απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το 30ωρο, αποφασίζουμε ομόφωνα τα εξής :

Καλούμε τους συναδέλφους να εκτελούν κανονικά το ωράριο τους, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, καθώς και τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων από την αρχή της σχολικής

χρονιάς, όπως κάνουν μέχρι τώρα. Είναι προφανές ότι με τη λήξη αυτών των εξωδιδακτικών καθηκόντων αποχωρούν από το σχολείο. Δεν εφαρμόζουν καμιά εντολή που θα προσπαθήσει να επιβάλει την υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Δεν εφαρμόζουν σε καμία περίπτωση προφορικές εντολές της Διοίκησης. Σε περίπτωση πιέσεων, απ’ όπου και να προέρχονται, να ενημερώνουν άμεσα την Ε.Λ.Μ.Ε.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να παραμένει στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ήδη αναθέσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλες τις εξωδιδακτικές εργασίες και είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.

Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κινηθούν σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να μην επιδιώξουν να εφαρμόσουν λογικές υποχρεωτικής παραμονής τους στα σχολεία.

Α ΕΛΜΕ Κορινθίαςπαραμονή 30ωροωράριο εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα