Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας: Κλιμάκωση του κινήματος μόνιμων διορισμών- Κάλεσμα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

- Χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές), τους φοιτητές που στις 16 Μάρτη έδωσαν πάλι το βροντερό παρόν σε Υπ. Παιδείας (Αθήνα) και Υπ. Μακεδονίας – Θράκης (Θεσσαλονίκη).

- Θεωρεί ότι το κεντρικό αίτημα των διορισμών κινείται αντιδιαμετρικά με τις πολιτικές των ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κυβένησης (Νέες δομές εκπ/σης, αυτοαξιολόγηση-αποτίμηση, ατομική αξιολόγηση, υποχρηματοδότηση, κλπ). Αντιθέτως βάζει τους εκπαιδευτικούς

σε πορεία ανασύνταξης με στόχο το πλάτεμα και το βάθεμα του κινήματος.

- Καταγγέλει την ύπουλη σύνδεση των αιτημάτων του κινήματος με την αξιολόγηση που επιχείρησε η πολιτική ηγεσία στη συνάντηση με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

- Καλεί όλο τον κλάδο να εμβαθύνει στον δήθεν εκσυγχρονισμό των δομών και στην πορεία συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου με κάθε πολτικό εργαλείο, να είναι σε ετοιμότητα, να «βάλει περισσότερη πλάτη» στους αγώνες.

- Καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να εξαγγείλει νέεο γύρο Γενικών Συνελεύσεων – Ανοικτών ΔΣ ώστε να γίνει πριν τις 30 Μάρτη Γενική Συνέλευση Προέδρων, με βάση τα νέα δεδομένα για άμεση και συνεχή κλιμάκωση.

- Ετοιμάζεται για νέες δράσεις και νέες κινητοποιήσεις, στις 29 και 30 Μάρτη.

- Καλεί τους συναδέλφους σε σύσκεψη την Δευτέρα 26 Μάρτη ώρα 8.30 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μανιακίου 6 και Κορίνθου) για την οργάνωση των νέων κινητοποιήσεων.

Α ΕΛΜΕ Αχαϊαςκινητοποιήσεις εκπαιδευτικώνμόνιμοι διορισμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα