Paradise Papers: Στις λίστες Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές

«Η ελληνική ελίτ μένει στον… παράδεισο», γράφει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της η εφημερίδα ΑΥΓΗ, η οποία δημοσιεύει λίστα με 235 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος που εμπλέκονται στην υπόθεση των Paradise Papers.

«Η λίστα #ParadisePaper αλά ελληνικά προκαλεί και πάλι το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Οι εμπλεκόμενοι οφείλουν πλήρεις εξηγήσεις, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξονυχιστικούς ελέγχους και οι Κυβερνήσεις, η Κομισιόν και το G20, αποτελεσματικά μέτρα επιτέλους κατά των βαμπίρ της φοροδιαφυγής» αναφέρει σε ανάρτησή

του στο twitter ο αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Πρέπει να φανεί ποιο από τα κόμματα εκπροσωπεί ή καλύπτει συμφέροντα στελεχών που βγάζουν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, ο Νίκος Παππάς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως φαντασιώνεται νέα μνημόνια και επιτίθεται στη ΝΔ για τη στάση της στα paradise papers.

«Την ώρα που ο Πιερ Μοσκοβισί παρομοιάζει τα δίκτυα των offshore με βαμπίρ, η ΝΔ δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Η γραμμή της αποτελεί ένα ασύλληπτο κράμα εξυπηρέτησης διαπλεκόμενων συμφερόντων» τονίζει ο κ. Παππάς.

«Αυτό το έγκλημα δεν παραγράφεται στη συνείδηση των Ελλήνων και γι` αυτό παλινόρθωση των Βουρβόνων της διαπλοκής δεν πρόκειται να υπάρξει». επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτριος Παπαγγελόπουλος.

Το θέμα επιχείρησε να φωτίσει και η εκπομπή EUROPE, της δημόσιας τηλεόρασης.

«Ας μη ξεχνάμε πως πολλές φορές στην ΕΕ ήταν πρωταγωνιστές σε αυτό που λέμε φορολογικοί παράδεισοι» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλώντας στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ 1, με αφορμή την υπόθεση των «Paradise Papers».

«Όσο υπάρχει αυτό το σύστημα θα βρίσκει τρόπους το κεφάλαιο να έχει τέτοιες φοροαπαλλαγές και νόμιμες και παράνομες» επισήμανε μεταξύ άλλων, στην ίδια εκπομπή, ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ .

«Η ελευθερία στην κίνηση του κεφαλαίου δεν σημαίνει ασυδοσία» τόνισε ο ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Μίλτος Κύρκος.

«Δεν νομίζω που θα έχει κάποιο αποτέλεσμα όπως δεν είχαν αποτέλεσμα και οι προηγούμενες λίστες» τόνισε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα.

«Η ΕΕ επιτέλους να αφήσει τα λόγια και να κάνει έργα» ζήτησε ο αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος

Paradise Papers
Keywords
Τυχαία Θέματα