Forthnet: Σύγχρονη δουλεία χτυπάει την πόρτα των εργαζομένων της

Tweet

Στον Ταύρο σήμερα, όπου βρίσκονται τα τηλεφωνικά κέντρα της Forthnet-Nova βρίσκονται πρώην και νυν εργαζόμενοι για τις εκδικητικές διαδοχικές απολύσεις και μειώσεις μισθών που τους επιβάλλονται. Μιλάμε για εκδικητικές απολύσεις καθώς εργαζόμενοι μιλούν για απολύσεις λόγω συνδικαλιστικής δράσης και μόνο.

Υπάρχει, αυτή τη στιγμή συντονισμένη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ

στα τηλεφωνικά κέντρα του Ταύρου στις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί για σήμερα στις 14/02. Οι εργαζόμενοι μιλούν για αστυνομικές δυνάμεις που είναι στην υπηρεσία του κράτους και όχι των εργαζομένων. Προστατεύουν το ιδιωτικό κεφάλαιο όπως χαρακτηριστικά λένε. Η απεργία έχει κηρυχθεί και από το κλαδικό συνδικάτο(ΣΕΤΗΠ) και το επιχειρησιακό. Η απεργία γίνεται για τις 10δες απολύσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα στην εταιρεία, για τα απαράδεκτα warning letters, για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Διαβάστε το κάλεσμα παρακάτω. Όσο είσαι αμέτοχος τόσο αφήνεις να σου καταπατάνε τη ζωήΟύτε πριν τη κρίση οι εργαζόμενοι τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Ματώναμε για να αποκτήσουμε τη στέγη μας, ξεπουλιόμασταν αν είχαμε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, για να πάνε τα παιδιά μας στο πανεπιστήμιο. Ακόμα και τότε που δεν υπήρχε κρίση, η ζωή των εργαζομένων ήταν βορά στα κέρδη των εργοδοτών. Και σήμερα μετά από πέντε χρόνια κρίσης και ενώ από την αρχή σου λένε ότι «κάθε χρόνο θα είσαι καλύτερα», είσαι όλο και χειρότερα. Σου ζητάνε όλο και περισσότερες εκπτώσεις στη ζωή σου. Που έχουμε φτάσει σήμερα:• Ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας• Κατάργηση κατώτερου μισθού, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων• Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, απάνθρωπες συνθήκες εργασίας• Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε πρόσβαση σε ΥΓΕΙΑ κ.α.Συνάδελφε, σκέψου πόσες φορές κάτω από τον φόβο, κάτω από την πίεση είπες ας κάνω και αυτή τη θυσία, ας δεχτώ τη μείωση του μισθού, ας δεχτώ και αυτό το μέτρο. Σκέψου πως όλες αυτές οι «θυσίες» μας έχουν φτάσει εδώ, να μην έχουμε ζωή εμείς και τα παιδιά μας.Κάνε το βήμα, οργανώσου, διεκδίκησε, πάλεψε για τη ζωή σουΣυνάδελφε, η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Δικαιώματα που τώρα έχουν απομείνει και που προσπαθούν και αυτά να τα καταργήσουν δε τα χάρισε ποτέ κανένας εργοδότης, καμία κυβέρνηση. Έχουν κερδηθεί με αγώνες που έδωσαν εργαζόμενοι σαν και σένα, μπορεί να ήταν ο γονιός σου, ο παππούς σου. Ήταν εργαζόμενοι όπως εμείς. Δε χαρίστηκε το 8ωρο, δε χαρίστηκε η Κυριακάτικη Αργία, δε χαρίστηκε το δικαίωμα στην ΠΑΙΔΕΙΑ, στην ΥΓΕΙΑ, δε χαρίστηκαν οι όροι δουλειάς, δε χαρίστηκε το διάλειμμα.Δε χρειαζόμαστε και δεν υπάρχει κανένας σωτήρας. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, κόντρα στον κάθε εργοδότη και στον κάθε εκπρόσωπό του. Δεν αφήνουμε κανέναν συνάδελφο μόνο του, κάθε απόλυση μας αφορά όλους.Διεκδικούμε:• Να ακυρωθούν οι απολύσεις• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας• Να σταματήσουν τα warning letters Tags: FORTHNETαπολύσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα