24ωρη πανελλαδική και 4ωρη παναττική στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών αύριο

Παναττική στάση εργασίας από 8 πμ έως 1μμ και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την περιφέρεια, προκηρύσσει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης» και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι

Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ορίσει συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από τα νοσοκομεία Παίδων και θα ακολουθήσει πορεία, μέσω των οδών Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου και κατάληξη στο υπουργείο Υγείας. Η πορεία θα περάσει μπροστά από νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

στάση εργασίας24ωρη απεργίαγιατροίΝοσηλευτέςΠΟΕΔΗΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα