1.800 νέες θέσεις σε υπουργεία το 2013

Tweet Κατηγορία: Εργασία

1.800 νέες θέσεις σε υπουργεία το 2013

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις 1.800 διοριστέων το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αθρόες αποχωρήσεις, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 40.000 για το 2012, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για προσλήψεις προσωπικού κυρίως υψηλών προσόντων την επόμενη χρονιά, οι οποίοι θα προέρχονται στην πλειονότητά

τους από τις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι περισσότερες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στα υπουργεία Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Παιδείας και αφορούν διοριστέους κυρίως παραγωγικών σχολών (αστυνομικοί και δικαστικοί), οι οποίοι αποφοιτούν το 2013, ενώ εκκρεμούν προσλήψεις εφοριακών και εκπαιδευτικών.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι από το 2013, με τη σύσταση των νέων οργανογραμμάτων στο Δημόσιο, θα καταγραφούν ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό, όπου θα προταχθούν οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην «ουρά» για πρόσληψη στο Δημόσιο βρίσκονται περίπου 7.557 διοριστέοι όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Η διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, παρά το γεγονός ότι θα περικοπούν αισθητά οι οργανικές μονάδες μέχρι και 50%, αναμένεται να καταγράψουν την ανάγκη απασχόλησης στο Δημόσιο εξειδικευμένου προσωπικού με υψηλά προσόντα. Για τη λειτουργία του επιτελικού κράτους θα αξιοποιηθούν οι διοριστέοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, των οποίων οι διορισμοί θα προταχθούν σε σχέση με τους υπόλοιπους διοριστέους.

Παράλληλα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των ενστόλων από τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Στο επίκεντρο των μελλοντικών προσλήψεων θα τεθούν από το 2013 αρχικά οι διοριστέοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘEΣEIΣ Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Ηλ. Διακυβέρνησης: 1 Υπ. Εσωτερικών 46 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις 19 Υπ. Μακεδονίας - Θράκης 13 Υπ. Εξωτερικών 28 Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 10 Υπ. Οικονομικών 577 Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη 580 Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 1 Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 4 Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 7 Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 281 Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού 273 Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου 12

ΕΘΝΟΣ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςεργασίααγορά εργασίας Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα