΄Financier΄ με βερύκοκκα

Βερύκοκκο vs ροδάκινο: Ποιο θα έχει την τελευταία λέξη;

Ανάμεσα σε ροδάκινα και βερύκοκκα δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει και κανένας μεγάλος έρωτας, έτσι δεν είναι ; Σαν δυο νεαρές, η μία κοκκινομάλλα (ροδάκινο) και η άλλη χρυσόξανθη (βερύκοκκο), από την ίδια “γειτονιά” (αυτή των ...καλοκαιρινών μηνών), τελειόφοιτες Λυκείου (αλλιώς το πράγμα πάει σε άλλες ...ατραπούς). Και τα δύο έχουν τον ίδιο νταλκά, την ίδια επιθυμία, τον ίδιο σκοπό: να κερδίσουν, η κάθε μία για τον εαυτό της, ΠΡΩΤΗ, την προτίμησή ΜΑΣ.

Μαρμελάδες (πρώτα απ’ όλα), γλυκά του κουταλιού αλλά και ψημένα (πάστα

φλόρες, τάρτες, mousse, κ.α.), παγωτά, ακόμη και σαλάτες και αλμυρές παρασκευές, όραμα και επιδίωξη, σκοπός και προσδοκία τους, προκειμένου να κερδίσουν την εκτίμηση τη δική σας και των καλεσμένων σας.

Πείτε την αλήθεια, μπορείτε έτσι εύκολα να διαλέξετε ποιο από τα δύο προτιμάτε; Είτε ανατρέξετε σε παιδικές αναμνήσεις, είτε θυμηθείτε τα πρώτα δικά σας βήματα στη ζαχαροπλαστική, είτε ακόμη “βάλετε στο λογαριασμό” και τις σύγχρονες εκκεντρικές (έως ...παλαβές) παρασκευές των σύγχρονων τηλεοπτικών chef, θα διαπιστώσετε ότι είναι δύσκολο να κάνετε μία “καθαρή” επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα δύο φρούτα, τα καλύτερα ίσως “όλων των εποχών”

Ίσως για εμένα τα πράγματα να είναι λίγο πιο εύκολα. Έχοντας ζήσει (και έχοντας χάσει ανεπιστρεπτί, δυστυχώς) την εμπειρία των γ ι α ρ μ ά δ ω ν, ζώντας στη σωστή εποχή (μερικές δεκαετίες πριν) στο σωστό μέρος (Δυτική Μακεδονία), όσο ...”αντέχουν” αυτές οι αναμνήσεις, η νοσταλγική επιλογή μου είναι εύκολη : ο “παιδικός έρωτας”, το ροδάκινο.

Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται, πρέπει σήμερα να επιλέξω και εγώ ανάμεσα στη ...ξανθιά και στην κοκκινομάλλα, στο βερύκοκκο ή στο ροδάκινο. Θα το κάνουμε μαζί, θα διαλέξουμε μέσα από δύο διαφορετικές συνταγές, ιδιαίτερες (έβαλαν “τα καλά τους” οι αντίζηλες !! ), που αφήνουν στο κάθε ένα από τα φρούτα να αναδείξει τα ισχυρά του σημεία. Για να δούμε...

Βερύκοκκο vs ροδάκινο, ΜΕΡΟΣ 2ο : ΒΕΡΥΚΟΚΚΟ

Προκειμένου να κερδίσει την καρδιά σας, το βερύκκοκο ...”πάει χρηματιστήριο” !!!. Γίνεται ...“financier”. Είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζετε αυτά τα νόστιμα γλυκάκια, γαλλικά στη προέλευσή τους, με το ...βαρύγδουπο όνομα. Υπάρχουν αρκετές συνταγές σήμερα στα ελληνικά, σε διάφορα sites.

Μία τέτοια επέλεξε και το βερύκκοκο στη κόντρα του με το ροδάκινο και το αποτέλεσμα είναι μία εντυπωσιακά νόστιμη συνταγή ! Ο συνδυασμός με τα ψιλοτριμμένα αμύγδαλα δημιουργεί ένα δίδυμο ικανό να σας προσφέρει από τις πιο νόστιμες γλυκές στιγμές του καλοκαιριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα