Το πιο γλυκό σεμινάριο

Οι λάτρεις της γαλλικής κουλτούρας και, κυρίως, της γαλλικής κουζίνας, μπορούν από τώρα να ετοιμάζουν τις ποδιές τους: η εταιρεία Frezarts, σε συνεργασία με την UBIFRANCE, το ξενοδοχείο SOFITEL και το Ελληνογαλλικό Λύκειο Eugène Delacroix οργανώνει την Δευτέρα 10 Ιουνίου, το τέταρτο σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής, που απευθύνεται στους επαγγελματίες, αλλά και στο πλατύ κοινό.

Όσο για τον εισηγητή, η επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη: μετά τους διάσημους ζαχαροπλάστες Gilles Marchal, Eddie Benghanem & Sebastien Serveau, είναι η σειρά του Jerôme Chaucesse να μας εντυπωσιάσει με την τέχνη του.

Λίγα λόγια για τον σεφ πατισιέ

Ο Jerôme Chaucesse είναι από το 2004 Chef Pâtissier στο διάσημο Hôtel De Crillon -ένα από τα 7 παρισινά ξενοδοχεία που φέρουν τον τίτλο του «Palace». Όσο για τη διαδρομή του, είναι στην κυριολεξία διάσπαρτη με αστέρια Michelin: ήταν για 6 χρόνια Chef Pâtissier στα διάσημα εστιατόρια Les prés d’Eugénie και L’Espérance (3 αστέρια Michelin έκαστο), στο Le Moulin (1 αστέρι Michelin), αλλά και συνεργάτης σε πολλά διάσημα ζαχαροπλαστεία.

Δίνει μαθήματα σε ανώτατες σχολές ζαχαροπλαστικής και είναι συχνά μέλος της κριτικής επιτροπής σε μεγάλους διαγωνισμούς γεύσης. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στη φράση: «Κομψότητα και design στην υπηρεσία της γεύσης» και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει -αλλά και θα διδάξει- όσους τυχερούς παρακολουθήσουν το σεμινάριό του.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα, την Δευτέρα 10 Ιουνίου από 18.00 έως 21.00, στο Sofitel Athens Airport. Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 50 €, ενώ το φοιτητικό είναι στα 40 €. Τέλος, γίνεται ειδική τιμή 20 € για ανέργους με κάρτα Ο.Α.Ε.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σεμινάριο γίνεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, που τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2013.

Για κρατήσεις θέσεων: 210-60 17 650, [email protected], fax 210 60 17 127.

Πληροφορίες για το φεστιβάλ: www.sogallika.com

Keywords
Τυχαία Θέματα