Σκελετόβραχος (Γαλαξίδι)

Δημιουργικοί πειραματισμοί με επιτυχημένα αποτελέσματα σε μια ψαροταβέρνα στην παραλία Γαλαξιδίου.

Η θέση Στο τέρμα σχεδόν της παραλίας του Γαλαξιδίου, ο «Σκελετόβραχος» του μερακλή Ντίνου Κατσαΐτη -που έρχεται ο ίδιος στο τραπέζι για να πάρει την παραγγελία- οφείλει το όνομά του σε έναν Γαλαξιδιώτη μυθιστορηματικό ήρωα της Εύας Βλάμη, τον καπετάν Θύμιο τον Σκελετόβραχο.

Η ατμόσφαιρα Ψαροταβέρνα μεν, με κλασική μουσική στα ηχεία της δε. Συμβατική δεν τη λες και αυτό αποδεικνύεται και από το στυλ.

Το

φαγητό Φυσικά, η κουζίνα δεν θα μπορούσε να μην προτιμάει τα ψάρια και τα θαλασσινά, αλλά η προσέγγιση δεν είναι η συνηθισμένη. Ο Ανδρέας, γιος του κύριου Ντίνου και σεφ στην κουζίνα, έχει δώσει φρέσκο αέρα στα πιάτα. Στη φάβα του, ας πούμε, βάζει μέλι, ταχίνι και τζίντζερ, τα οποία πραγματικά απογειώνουν τη γεύση. Οι σαλάτες είναι μερακλίδικες, είτε πρόκειται για την «παξιμαδοκλέφτρα» με τις ζουμερές και γλυκές ντομάτες είτε για τα μαυρομάτικα με φρέσκο κρεμμυδάκι. Υπάρχουν επίσης τηγανητά ψαράκια και τραγανή σαρδέλα στη σχάρα, ψητές γαρίδες σε χοντρό αλάτι, φρέσκα οστρακοειδή, αλλά και παστά ψαράκια που φτιάχνει ο ίδιος. Νοστιμότατο το καυτερό ριζότο και η μακαρονάδα με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης. Γενικώς προσεγμένη κουζίνα, με καλές πρώτες ύλες και φαντασία. Α, κι όταν περνάει η ώρα και ο κύριος Ντίνος μερακλώσει, θα ακούσετε και γαλλικά τραγούδια.

Ο λογαριασμός Περίπου 20-25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Εμφιαλωμένο κρασί από τους αμπελώνες Αργυρίου, στο Πολύδροσο Παρνασσού.

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σκελετόβραχος Ακτή Οιάνθης 91 (παραλία Γαλαξιδίου), τηλ. 22650 41303

Keywords
Τυχαία Θέματα