Σαρδελάκι

Θαλασσινοί μεζέδες και ψάρια, ούζο και τσίπουρο, τιμές φιλικές. Πάμε Γλυφάδα;

Η θέση Στρίβουμε από την Ποσειδώνος στη Γρηγορίου Λαμπράκη, έπειτα δεξιά στη Λαζαράκη, περνάμε τη Ζησιμοπούλου και το βρίσκουμε· είναι πολύ κοντά στην πλατεία Εσπερίδων.

 

Η ατμόσφαιρα Bράδυ καθημερινής και τραπέζι ούτε για δείγμα στο μεγάλο πεζοδρόμιο της Φοίβης. Παρέες περιμένουν υπομονετικά να αδειάσουν θέσεις, αφού το μαγαζί δεν κάνει κρατήσεις. Ωραία και στη σάλα, μαζεμένα και περιποιημένα.

 

Το φαγητό Καμία έκπτωση στη γεύση· το μαγαζί το άνοιξε ο κορυφαίος Γιώργος Παπαϊωάννου από

το Μικρολίμανο και έχει εξαιρετικά προσιτές τιμές. Η καρτέλα σφιχτή, εξυπηρετεί το σκοπό. Ξεκινήσαμε με λίγη θάλασσα: μια μερίδα ολόφρεσκα κυδώνια. Ραντίζεις με λίγο λεμόνι και απολαμβάνεις. Καπνιστό σκουμπρί -μεζές περιωπής- και μια σαλάτα με πλιγούρι και μαϊντανό, τόσο πληθωρική που δεν καταφέραμε να την τελειώσουμε. Οι σαρδέλες ήταν ψημένες στην εντέλεια, ζουμερότατες, σερβιρισμένες με ντομάτα, κρεμμυδάκι και μαϊντανό, ένα πιάτο τέλειο. Ο μπακαλιάρος επίσης φρεσκοτηγανισμένος, με μια αέρινη σκορδαλιά και παντζάρι να ισορροπεί με τη γλύκα του τις γεύσεις.

 

Ο λογαριασμός Περίπου 15 - 25 ευρώ το άτομο.

 

Η κάβα Κρασί χύμα, τσίπουρο και ούζο εμφιαλωμένα.

 

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από τις 12 μ.μ. μέχρι 1.00 π.μ. Υπάρχουν τραπεζάκια για καπνίζοντες έξω. Το πάρκινγκ είναι γενικά δύσκολο στη Γλυφάδα, γι’ αυτό φροντίστε να φτάσετε λίγο νωρίτερα ή αργότερα από τη συνιθισμένη ώρα φαγητού.

 

 Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ.: 211-40.21.195
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαρδελάκι,sardelaki