Πάμε σινέμα; «Το Noma σε σημείο βρασμού»

Πώς δουλεύει η ομάδα που «τρέχει» το σημαντικότερο εστιατόριο στον κόσμο; Η απάντηση στο ντοκιμαντέρ «Noma at a boiling point» που προβάλλεται στο Δαναό την Κυριακή.

Θεωρείται το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο κι εκείνος ο πιο επιδραστικός σεφ των τελευταίων χρόνων μαζί με τον Φεράν Αντριά. Ο λόγος για το δανέζικο Noma και τον Ρενέ Ρετζεπί που έφεραν τα πάνω κάτω στη διεθνή γαστρονομία «ανακαινίζοντας» τη μαγειρική και το ρόλο των σεφ: οι πρώτες ύλες μπαίνουν στο μικροσκόπιο

και ερευνώνται οι ιδιότητες και οι δυνατότητες τους θέτοντας έτσι τις αρχές μιας φυσιοκρατικής γαστρονομίας, χόρτα, μυρωδικά και καρποί μαζεύονται από τα διπλανά δάση, το ίδιο και τα ψάρια και τα θαλασσινά από τις κοντινές θάλασσες, ο σεφ είναι προεχόντως ερευνητής, συλλέκτης, κυνηγός. Οι ούλτρα μοντέρνες τεχνικές δεν λείπουν, όμως υπηρετούν την πρώτη ύλη, αναδεικνύνοντάς την με τρόπο εξόχως ανατρεπτικό.

Αυτές τις μαγειρικές διεργασίες, τα πειράματα, τις διαβουλεύσεις, τις άπειρες ώρες κουραστικής δουλειάς κατέγραψε ο κινηματογραφικός φακός, τα πλάνα κόπηκαν και ράφτηκαν και εγένετο το «Noma at a boiling point». Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος του επιτυχημένου CineDoc στην παγωμένη Σκανδιναβία την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 4 μ.μ. στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, tηλ. 210-69.22.655). Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ, ενώ μετά την προβολή θα προσφερθούν μικρονοστιμιές από το αθηναϊκό εστιατόριο σκανδιναβικής κουζίνας Safka. Επίσης, όλοι οι θεατές με εισιτήριο CineDoc θα μπορούν έως τις 15 Μαρτίου να απολαύσουν ένα ειδικό μενού CineDoc με πρώτο και κύριο πιάτο στο Safka (Κυριακή-Πέμπτη) μόνο με 19 ευρώ.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την προβολή του «Noma at a boiling point» στο Δαναό

Οι δέκα (10) πρώτοι αναγνώστες του γαστρονόμος online που θα απαντήσουν σωστά στην ακόλουθη ερώτηση μέσω mail στο [email protected] ή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής παρακάτω θα κερδίσουν από μία (1) διπλή πρόσκληση:

Σε ποιο αμερικανικό εστιατόριο έχει εργαστεί ο Ρενέ Ρετζεπί;

(Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email)

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αφιερώματος στη Σκανδιναβία επισκεφθείτε το www.cinedoc.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάμε, Το Noma,pame, to Noma