Ο σομελιέ της χρονιάς

Την ώρα που το ελληνικό κρασί έχει ριζώσει για τα καλά στην εγχώρια αγορά και ταυτόχρονα εισρέει σε μενού εστιατορίων και καταστήματα του εξωτερικού, ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών σημειώνεται στον 12ο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Ελληνα Οινοχόο της χρονιάς.

Στις 7 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Athens Ledra 17 υποψήφιοι από όλη τη χώρα θα κονταροχτυπηθούν με βασικό όπλο τη μύτη και το στόμα. Όλες τους οι αισθήσεις, η εξειδικευμένη γνώση και τα προσωπικά ποιοτικά κριτήρια θα αναδείξουν τον πιο ικανό σομελιέ, μέσα από μια διαδικασία πρακτικής

και θεωρητικής εξέτασης που θα περιλαμβάνει γραπτές ερωτήσεις προς απάντηση, τυφλή γευσιγνωσία, αρμονία φαγητού-κρασιού, δοκιμασίες σύμφωνα με τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ενωσης Οινοχόοων. Οι εξετάσεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, εκτός από την φάση του τελικού, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η διάκριση για τον νικητή είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο επειδή θα φέρει τον τίτλο του ικανότερου αλλά και επειδή θα έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό (Association de la Sommellerie Ιnternational World Cup 2016) που θα γίνει στην Μεντόζα της Αργεντινής το 2016, με διαγωνιζόμενους από 50 χώρες. Εκεί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος αλλά η εμπειρία σίγουρα μεθυστική. Το ποτήρι της νίκης θα είναι ένα από τα πιο γλυκά που έχουν γευτεί. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο σομελιέ της χρονιάς,