Γλυκάνισος (Θεσσαλονίκη)

Θαλασσινές λιχουδιές, ολόφρεσκα ψάρια απευθείας από τα καΐκια, μεγάλη ποικιλία σε εμφιαλωμένο ούζο, τιμές πολύ προσιτές.

Η θέση Στην Πυλαία, στη Θεσσαλονίκη. Στρίβουμε πριν το γήπεδο Χαριλάου αριστερά, ανηφορίζουμε την Νικολάου Πλαστήρα και στρίβουμε ξανά στη Νικάνορος. Όλο ευθεία, αριστερά στη Βεργίνας, ο δρόμος αλλάζει κάποια στιγμή σε Μ. Αλεξάνδρου, και συνεχίζουμε όλο ευθεία μέχρι να το συναντήσουμε στο δεξί μας χέρι.

Η ατμόσφαιρα Μολονότι είναι αρκετά μεγάλο μαγαζί, χωρισμένο

ουσιαστικά σε δύο ισομεγέθεις χώρους, και παρότι συνήθως είναι γεμάτο, επικρατεί μια διακριτική ησυχία. Νιώθεις ότι περιβάλλεσαι από κόσμο, αλλά δεν ενοχλείσαι. Από Παρασκευή έως Κυριακή η κράτηση είναι επιβεβλημένη.

Το φαγητό Τα δύο αδέλφια, ο Χρήστος και ο Σταύρος Σωτηρούδης, φαίνεται ότι αξιοποίησαν στο έπακρο την πολυετή εμπειρία τους από τα εστιατόρια που δούλευαν κι έφτιαξαν ένα «καθαρό» μενού, βασισμένο στους θαλασσινούς μεζέδες, δίχως να υπάρχουν ακρότητες στις τιμές. Στην αρχή, παραγγείλαμε ένα συγκλονιστικό λευκό ταραμά, που ήταν όσο σφιχτός έπρεπε, και σαρδέλες στη σχάρα. Ζουμερές, συνοδεύονταν από φέτες κρεμμυδιού και μαϊντανό. Συνεχίσαμε με σκουμπρί, τυλιγμένο στο αλουμινόχαρτο και ψημένο με ντομάτα, ιδανικός μεζές για το ούζο, και καταλήξαμε δοκιμάζοντας κριθαρότο με καραβιδοουρές. Τίμιο πιάτο, συνεπές στη γεύση της καραβίδας, δίχως πολλές φιοριτούρες. Στο τέλος, μας ήρθε μια τεράστια πιατέλα με φρούτα, και δύο μικρά πήλινα μπολ με γλυκά.

Ο λογαριασμός Περίπου 20-25 ευρώ το άτομο, αναλόγως το ψάρι.

Η κάβα Τσίπουρο και ούζο εμφιαλωμένα, ενώ έχει κι ενημερωμένη λίστα με κρασιά, προσανατολισμένη κυρίως στους μακεδονικούς οίνους.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από τις 12 μ.μ. μέχρι 1 π.μ. Ευτυχώς, το μαγαζί διαθέτει δικό του χώρο πάρκινγκ. Οι λευκοί του καναπέδες είναι βολικοί για να φιλοξενήσουν παρέες έως δέκα ατόμων. Ξεχωριστά τραπέζια για καπνίζοντες.

Μ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-302.882.

Keywords
Τυχαία Θέματα