Γαύρος τηγανητός, ριγανάτος και λεμονάτος

Με μια ντοματοσαλάτα και ρετσίνα στα ποτήρια είμαστε έτοιμοι...

Διαδικασία Καθαρίζουμε τον γαύρο, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε εδώ. Αλλιώς, παρακολουθούμε το βίντεο με τον Χριστόφορο Πέσκια να φιλετάρει γαύρους για να τους μαρινάρει, κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, τον κόλιανδρο και μπόλικο πιπέρι.

 

Σ’ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Περνάμε τα φιλέτα γαύρου από το αλεύρι, τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και τα τινάζουμε να φύγει το

περιττό αλεύρι. Τα τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο (σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας), μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

 

Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζουμε με ένα κουτάλι το ελαιόλαδο, αφήνοντας ελάχιστο, επαναφέρουμε όλα τα ψαράκια στο τηγάνι (αν τα είχαμε τηγανίσει σε δόσεις) και περιχύνουμε με 2 - 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (ή περισσότερο, αν μας αρέσει). Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ξύσμα και κουνάμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά και να δέσει λίγο η υποτυπώδης σάλτσα. Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Συνοδεύουμε με Η κλασική ρετσίνα της Αττικής από Σαββατιανό, σε σύγχρονη και προσεγμένη οινοποίηση, ταιριάζει τέλεια!

Keywords
Αναζητήσεις
γαυρος τηγανητος με κρεμμυδια, γαυροσ
Τυχαία Θέματα
Γαύρος,gavros