Έ-έ-έ-έρχεται ο Χριστουγεννιάτικος Γαστρονόμος

Γιορτινές γεύσεις, πλούσιο τραπέζι με απλά, προσιτά υλικά. Είναι τέλειος ο Γαστρονόμος αυτής της Κυριακής, λέμε!

 

Βελούδινες σούπες: Κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα, καροτόσουπα με καπνιστή πάπρικα, χορτόσουπα με κρέμα φέτας και άλλες λαχταριστές κρεμώδεις εναρκτήριες σούπες.

 

Πίτες και τάρτες για το γιορτινό τραπέζι: Μανιταρόπιτα με μετσοβόνε, τυρόπιτα-τούρτα, τάρτα με πράσα και μπλε τυρί και άλλες προτάσεις που θα μας μείνουν αξέχαστες.

 

Περάστε από τον μπουφέ: Δεκάδες μεζέδες που μπορούμε να σερβίρουμε

στον μπουφέ ή να βγάλουμε ως μεζέ στα τραπεζώματά μας. Από κεφτεδάκια παναρισμένα σε φιστίκι Αιγίνης και σουβλάκια γαρίδας με σόγιας σος μέχρι τορτίγιες με παστουρμά και κασέρι, τσιπς παρμεζάνας και μίνι κις με προσούτο.

 

Οι «πρωταγωνιστές»: 15 προτάσεις για το κύριο γεύμα των γιορτών. Μελωμένο κότσι ή αγριογούρουνο στη γάστρα με μουστάρδα και πελτέ; Γαλοπούλα γεμιστή με ριζότο μανιταριών ή με μπέικον και ρύζι; Ορνιθα με κιμά και κάστανα και αρωματικό άλειμμα βουτύρου ή χοιρινό ρόστο με γλυκόξινη σάλτσα;

 

Από τη Ρωσία με αγάπη: Ένα ξεχωριστό μενού με γεύσεις από τη μακρινή χώρα του βορρά. Μπορς, μπλινίς, λαχανοντολμάδες στο φούρνο, κοτόπουλο με σάλτσα λαχανικών και άλλα πολλά και πεντανόστιμα.

 

Τα όσπρια βάζουν τα καλά τους: Τα ρεβίθια γίνονται χούμους και γαρνίρονται με απίθανο τσάτνι κάππατης, οι φακές γίνονται σαλάτα με πορτοκαλόσαλτσα, ενώ τα φασόλια ντιπ με καπνιστή πέστροφα.

 

Γουρουνόπουλο ρολό σπέσιαλ!: Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δείχνει βήμα-βήμα πώς θα κάνουμε το ξεκοκαλισμένο γουρουνόπουλο γάλακτος ρολό: ζουμερό, αρωματικό και με τραγανή, καραμελένια πέτσα.

 

Πλάι στο ψητό: Από «σπαστές» πατάτες φούρνου μέχρι ρύζι «σαν της γεμίσεως» και από πιλάφι στο φούρνο μέχρι ραγού μανιταριών με πράσα.

 

Γλυκό υστερόγραφο: Ευφάνταστα, δροσερά επιδόρπια για το κλείσιμο του καλέσματος.

 

Αυτά και άλλα πολλά στο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής 9/12.
Keywords
Αναζητήσεις
ρολο χοιρινο γαστρονομος
Τυχαία Θέματα