Sweet Alchemy

Τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες για τα γλυκά σας και ό,τι εργαλείο μπορεί να χρειαστείτε για να τα φτιάξετε θα τα βρείτε στο κατάστημα του Στέλιου Παρλιάρου. Μαζί και μια μεγάλη γκάμα γλυκών του δημιουργού.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Για το Στέλιο Παρλιάρο δε χρειάζονται συστάσεις. Για το κατάστημά του αρκεί να πούμε ότι ήταν όνειρό του να ανοίξει ένα μαγαζί σαν κι αυτό. Ζαχαροπλαστείο δεν το λες. Κι ούτε υπάρχει ακριβής χαρακτηρισμός, γιατί στο μαγαζί του Στέλιου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τις «γλυκές του αλχημείες» ή τις εκάστοτε προσωπικές σας ανησυχίες. Γυαλιστερή

βιτρίνα, απλός και λιτός χώρος και πρωταγωνιστές τα γλυκά και οι σοκολάτες.

Τι ψωνίζουμε Για δύο λόγους μπορεί να επισκεφτείτε το κατάστημα· είτε για να πάρετε κάποιο έτοιμο γλυκό είτε για να αγοράσετε πρώτες ύλες και εργαλεία για να φτιάξετε τα δικά σας. Στην πρώτη κατηγορία, θα βρείτε μεγάλη γκάμα και θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε: σοκολατάκια, μους, ταρτάκια, κέικ, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και πολλά άλλα, που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις διάσημες τρούφες του δημιουργού, την τάρτα τζιαντούγια και την γκοφρέτα του με σοκολάτα και πραλίνα. Για να δημιουργήσετε τις δικές σας λιχουδιές υπάρχουν όλων των ειδών οι πρώτες ύλες: σοκολάτες Valrhona, σφολιάτα βουτύρου για τάρτες και γλυκές πίτες, αμυγδαλόπαστα, κατεψυγμένοι χυμοί για σορμπέ, γρανίτες και ζελέ, ροδόνερο και πορτοκαλόνερο για να αρωματίσετε τις κρέμες και τα κέικ, άγρια μικρά ξερά σύκα, αδιάβροχη ζάχαρη, μαρόν και φρουί γλασέ, αμυγδαλόσκονη και γκριοτίνες (τα «μεθυσμένα» βύσσινα) για τη Black Forest.

Ακόμη, θα βρείτε έξυπνα και χρηστικά εργαλεία όπως κουπ πατ, οδηγούς και κόφτες για το παντεσπάνι, χρηστικούς και πρωτότυπους λεμονοστύφτες χειρός, καλούπια και ξυλάκια για γλειφιτζούρια, φόρμες σιλικόνης για κέικ και λίγα αλλά καλά σκεύη για το σερβίρισμα, όπως γυάλινες τουρτιέρες και μπολ με πόδι και καπάκια. Τα βιβλία του και τα τεύχη του περιοδικού «Γλυκές ιστορίες» διατίθενται επίσης προς πώληση.

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 72 40 205. Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 10.00 -18.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 21.00
Keywords
Τυχαία Θέματα