Παέγια θαλασσινών

Για το απόλυτο καλοκαιρινό dinner party στη βεράντα. Συνοδεύεται με μαργαρίτες, αλλά και ούζο.

Total Time: 60 minutes Prep Time: 20 minutes Cook time: 40 minutes Yield: 4Υλικάγαρίδα - 250 γρ.καλαμάρι - 1 (ή 1 σουπιά)μύδι - 1 κιλόαχιβάδα - 200 γρ. πιπεριά - 1 κόκκινη, κομμένη σε λωρίδεςπιπεριά - 1
πράσινη, κομμένη σε λωρίδεςντομάτα - 2, καθαρισμένες και τριμμένεςμαϊντανός - κατά βούλησηπιπέρι - 5 κόκκοι, μαύροσκόρδο - 2-3 σκελίδεςαλάτι - κατά βούλησησαφράν - μερικά νήματαρύζι - 2 ποτήρια, νυχάκινερό - 5 ποτήρια (ή ζωμός από τις γαρίδες)ελαιόλαδο - έξτρα παρθένοΕκτέλεση

Author: Peque Recetas

Ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας πολύ καλά τα μύδια, αφαιρούμε τα "μουστάκια" τους και άλλα ξένα σώματα που έχουν τυχόν εισχωρήσει στο κέλυφος τους.

Tα βράζουμε σε κλειστή κατσαρόλα μέχρι να ανοίξουν. Πετάμε τo κέλυφος τους (κρατάμε μερικά με το ένα κέλυφος για τη διακόσμηση). Αν κάποιο δεν ανοίξει, το βοηθάμε με ένα κουτάλι. Αν και πάλι δεν ανοίξει, το πετάμε.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (φυλάμε κάποιες ολόκληρες για τη διακόσμηση). Κόβουμε το καλαμάρι ή τη σουπιά σε κομμάτια. Πλένουμε καλά τις αχιβάδες κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε όλα στην άκρη.

Σε ένα γουδί χτυπάμε τους κόκκους του πιπεριού, το αλάτι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το σαφράν, να γίνουν μία πάστα.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ειδικό σκεύος για παέγια) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να ξεκινήσουν να ροδίζουν. Τότε προσθέτουμε την πάστα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.

Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το καλαμάρι και τις αχιβάδες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες. Αν κάποια δεν ανοίξει, την βοηθάμε με ένα κουτάλι. Αν και πάλι δεν ανοίξει, την πετάμε.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μύδια χωρίς το κέλυφος και τις αποφλοιωμένες γαρίδες. Ρίχνουμε και το νερό ή το ζωμό και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε από πάνω τις αναποφλοίωτες γαρίδες, τα μύδια με το κέλυφος και ό,τι άλλα θαλασσινά διαθέτουμε (π.χ. καβούρια, καραβίδες).

Όταν ο ζωμός ή το νερό πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20' .

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5', σκεπασμένο με πετσέτα.

The post Παέγια θαλασσινών appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα