Ευκολο σουφλε σοκολατας

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

Λίγο σπορέλαιο για άλειμμα
Ζάχαρη
110γρ. ημίγλυκια σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 ασπράδια αυγού
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Παίρνουμε τέσσερα πυρίμαχα αντικολλητικά φορμάκια για σουφλέ και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε

τη κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα καθαρό μπολ. Αφού πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος την περιχύνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε το μίγμα σοκολάτας σε δύο ίσα μέρη και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα άλλο καθαρό μπολ χτυπούμε τα ασπράδια με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίζουν να ασπρίζουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τις δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφικτή μαρέγκα.
Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε και ανακατεύουμε στη μαρέγκα το μισό μίγμα σοκολάτας μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο μίγματα. Χωρίζουμε το μίγμα στα τέσσερα φορμάκια και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 13 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο χαράσσουμε ελαφρά το κέντρο του κάθε σουφλέ με ένα μαχαίρι και περιχύνουμε μέσα το υπόλοιπο μίγμα σοκολάτας που κρατήσαμε. Σερβίρετε αμέσως. Απολαύστε!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευκολο,efkolo