Πατατοσαλάτα με προσούτο

18:55 25/2/2012 - Πηγή: Radicio

Πατατοσαλάτα με προσούτο
Νοστιμότατη, εύκολη και πλούσια πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, σκόρδο και προσούτο. Μπορεί να σερβιριστεί σαν σαλάτα, αλλά και σαν πλήρες γεύμα.
4.5 αστέρια από 4 σέφ

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 40 λεπτά
Συνταγή για: 6 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 285 θερμίδες | Λιπαρά: 15 γρ.

Υλικά συνταγής:
Πατάτες: 1000 γρ. (για βραστές)
Μαγιονέζα: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένο

πράσινο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 κουταλιές σούπας
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Προσούτο: 4 φέτες
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με την φλούδα να μαλακώσουν καλά αλλά να μην διαλυθούν. Τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις ξεπλένετε με κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζετε.
2. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και βάζετε το προσιούτο. Το αφήνετε να ψηθεί, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε σε χαρτί να φύγουν τα περιττά λίπη. (εναλλακτικά μπορείτε να το ψήσετε στο γκριλ)
3. Κόβετε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βάζετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε αλατοπίπερο, την μαγιονέζα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά. Σπάτε το προσιούτο σε κομμάτια και το βάζετε πάνω από τις πατάτες. Σερβίρετε την σαλάτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαγειρεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2012 από την Luise


Δείτε εδώ:Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα Νοστιμότατη πατατοσαλάτα, εύκολη και γευστική. Μπορεί να είναι μόνη...Πατατοσαλάτα Μια απλή, αλλά νόστιμη εκδοχή της πατατοσαλάτας, με αρωματικά,...

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές