Τσιζκέικ γιαουρτιού

Υλικά200γρ. μπισκότα digestive75γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο4 φύλλα ζελατίνηςΞύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι120γραμ. ζάχαρη άχνη600ml κρέμα γάλακτος500γραμ. γιαούρτι στραγγιστό4 κουταλιές της σούπας μέλι3 κουταλιές της σούπας ανάλατα αποφλοιωμένα φιστίκια, χοντροκομμέναΕκτέλεση

Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας «δαχτυλίδι» με διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα λιώνουμε, να γίνουν σαν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε

το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Τοποθετούμε το μίγμα στη φόρμα, και το πατάμε καλά με τα χέρια μας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 5 λεπτά, και τα στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας. Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Πιέζουμε τα φύλλα ζελατίνης να φύγει το επιπλέον νερό, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι με σύρμα και προσθέτουμε το μίγμα με το χυμό πορτοκαλιού, και το ξύσμα.
Στρώνουμε την κρέμα στη βάση του τσίζκέικ, και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Για να σερβίρουμε το τσιζκεικ, ανοίγουμε τα πλαϊνά της φόρμας, και με τη βοήθεια της μεμβράνης το βγάζουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.

Keywords
Αναζητήσεις
τσιζκέικ γιαούρτι και κρέμα γαλακτος, τσιζκεικ με γιαουρτι και κρεμα γαλακτος
Τυχαία Θέματα