Υπέροχα γλυπτά σε παραλία της Ηλείας από «καλλιτέχνη της άμμου»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΥπέροχα γλυπτά σε παραλία της Ηλείας από «καλλιτέχνη της άμμου»Δευτέρα, Αύγουστος 14, 2017 - 13:27

Δημιουργεί με υλικά που χαρίζει άπλετα η φύση και το κάνει καλά.

Ο λόγος για τον Σαράντη Χιλέλλη, τον «καλλιτέχνη της άμμου», ο οποίος ανέλαβε για ακόμη μία χρονιά να κάνει πόλο έλξης την παραλία της Σπιάντζας στην Ηλεία, με τα γλυπτά που δημιουργεί από άμμο και καταφέρνει να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η θεματολογία του είναι τεράστια, ενώ η τεχνική του εξελίσσεται διαρκώς. Τα έργα του προσελκύουν μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι τον πλησιάζουν για να τα θαυμάσουν

από κοντά.

Την περασμένη Τετάρτη, μάλιστα, έδειξε ορισμένα «μυστικά» του... επαγγέλματος στα μικρά παιδιά.

«Βρέθηκα στην παραλία της Μούτελης, ως καλεσμένος της Παναγιώτας Κουή, όπου εξήγησα στα παιδιά πώς μπορούν να στήσουν ένα μικρό, απλό γλυπτό από άμμο. Χάρηκα πραγματικά που τους φάνηκε ενδιαφέρον και χάρηκα ακόμα περισσότερο όταν τα είδα να χαμογελούν, καταλαβαίνοντας ότι με ένα υλικό που έχεις στα πόδια σου μπορείς να φτιάξεις πολλά πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαράντης Χιλέλλης.

Ο γλύπτης αποκάλυψε ότι φέτος δεν κατάφερε να διοργανώσει το φεστιβάλ γλυπτών άμμου, το οποίο πέρσι είχε μεγάλη επιτυχία.

«Ελπίζω του χρόνου -και έχουμε κάποια θετικά μηνύματα γι' αυτό- να το καταφέρουμε. Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο και θα κινηθούμε ανάλογα τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο «καλλιτέχνης της άμμου».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα