Ξανά στο σκαμνί οι killers του νεαρού Αμερικανού στον Λαγανά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΞανά στο σκαμνί οι killers του νεαρού Αμερικανού στον ΛαγανάΤρίτη, Νοέμβριος 27, 2018 - 13:40

❱❱ Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον (φωτό) έξω από μπαρ στον Λαγανά της Ζακύνθου τον Ιούλιο του 2017 θα καθίσουν ξανά στο σκαμνί...

...μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, το οποίο τους επέβαλε ποινές «χάδι».

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο

είχε μετατρέψει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, καταδικάζοντας έξι κατηγορουμένους και αθωώνοντας τρεις. Μάλιστα, μόνο στον έναν αναγνωρίστηκε πρόθεση. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κριθούν οι έξι ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού κατά συναυτουργία, ακόμη ένας ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ενώ οι υπόλοιποι δύο ένοχοι για απλή σωματική βλάβη.

Οι γονείς του άτυχου Αμερικανού τουρίστα που παρακολούθησαν τη δίκη χαρακτήρισαν τις ποινές πέντε ως 15 ετών «εξαιρετικά άδικες», δεδομένων των συνθηκών θανάτου του γιου τους.

«Δεν είναι αυτή δικαιοσύνη για έναν φόνο... Ηταν μεγάλη η βιαιότητα. Δεν χτυπάς κάποιον έτσι στο κεφάλι με τόση βία, αυτό σημαίνει ότι θέλεις να τον σκοτώσεις, είχες πρόθεση να τον σκοτώσεις» είχε αναφέρει η μητέρα του Μπακάρι μετά τη δίκη.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τρεις εκ των κατηγορουμένων, απέδωσε την άσκηση έφεσης στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε λόγους... εντυπώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα