Τζιχαντιστές-δήμιοι ως... Σύροι πρόσφυγες στη Βουλγαρία

13:38 3/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤζιχαντιστές-δήμιοι ως... Σύροι πρόσφυγες στη Βουλγαρία Πέμπτη, Σεπτέμβριος 3, 2015 - 13:36

Ο φόβος των ευρωπαϊκών Αρχών ασφαλείας για ενδεχόμενη εισβολή ισλαμιστών στη γηραιά ήπειρο, μέσω των καραβανιών προσφύγων, επιβεβαιώνεται.

Πέντε άτομα που παρίσταναν τους πρόσφυγες από τη Συρία συνελήφθησαν στα σύνορα Βουλγαρίας - ΠΓΔΜ, όταν ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως είχαν μαζί τους υλικό που τους συνδέει με τους τζιχανιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Βούλγαροι συνοριοφύλακες

που έλεγξαν τους πέντε άντρες βρήκαν στα κινητά τους τηλέφωνο βίντεο με αποκεφαλισμούς, προπαγανδιστικό υλικό και προσευχές που κάνουν τα μέλη της ISIS. Οι νεαροί, ηλικίας 20 ως 24 ετών, εντοπίστηκαν κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Γκιγιέσεβο. Πιάστηκαν επειδή έκαναν το μοιραίο γι' αυτούς σφάλμα να «λαδώσουν» με μια χούφτα δολάρια συνοριοφύλακα, για να τους επιτρέψει να μπουν στα Σκόπια με αυτοκίνητο που πέρασε συνεργός τους στο βουλγαρικό έδαφος νόμιμα. Κατόπιν αυτού, μεταδίδει η βουλγαρική τηλεόραση, την υπόθεση ανέλαβαν οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της γειτονικής χώρας. Ερώτημα αποτελεί το πώς έφθασαν στη Βουλγαρία, δεδομένου του φράχτη που η Σόφια έχει στήσει στα σύνορά της με την Τουρκία.

Πράκτορες

Και ενώ το περιστατικό κινητοποιεί τις Αρχές ασφαλείας, η εφημερίδα «Washington Post» αποκαλύπτει ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση από πράκτορες της CIA και κομάντο, που εξαπολύουν στοχευμένα χτυπήματα κατά ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους, με drones.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και πρώην διευθυντής της CIA, κάνει τη ρηξικέλευθη πρόταση οι ΗΠΑ να εντάξουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, όχι «απορροφώντας» την οργάνωση, αλλά αξιοποιώντας μέλη της που εντάχθηκαν σ' αυτήν οπορτουνιστικά και όχι ιδεολογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα