Το Βατικανό κήρυξε πόλεμο στους παιδόφιλους ιερείς

ΚΟΣΜΟΣΤο Βατικανό κήρυξε πόλεμο στους παιδόφιλους ιερείς Παρασκευή, Σεπτέμβριος 26, 2014 - 17:15

Η άνευ προηγούμενου απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να δώσει άδεια για τη σύλληψη εντός του εδάφους του Κράτους του Βατικανού του Πολωνού παιδόφιλου επισκόπου Γιοσέφ Βεσολόβσκι φαίνεται να είναι η αρχή ενός είδους «εξαγνισμού» της Καθολικής Εκκλησίας από τις αμαρτίες των παιδόφιλων ιερωμένων που έχει στους κόλπους της.

Ο Βεσολόβσκι κατηγορείται ότι έδινε χρήματα σε μικρά αγόρια που «ψάρευε» σε

παραλίες στον Αγιο Δομίνικο, προκειμένου να κάνει σεξ μαζί τους. Βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως επτά χρόνια, δεδομένου ότι βρέθηκε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ωστόσο, ο Πάπας δεν σταμάτησε σε εκείνον. Εκανε λόγο και για άλλους ιερείς, αναφέροντας ως παραδείγματα τον Χιλιανό Μάρκο Αντόνιο Ορδένες στον οποίο απαγορεύτηκε η άσκηση των καθηκόντων του από το Ιερατείο, καθώς και τον Περουβιανό Γκάμπινο Μιράντα Μελγκαρέχο, τον οποίο απομάκρυναν από την επισκοπή πέρσι.


Οι δύο αυτοί ιερωμένοι θα δικαστούν από εκκλησιαστικό δικαστήριο, και όχι από ποινικό, δεδομένου ότι δεν είναι πολίτες του Βατικανού, το οποίο έχει κρατική οντότητα, οπότε η αρμοδιότητα για τις δικές τους περιπτώσεις ανήκουν σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. Χθες εξάλλου ο Ποντίφικας έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Ροχέλιο Ρικάρντο Λιβιέρες, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επισκοπής Θιουδάδ ντε Εστες στην Παραγουάη. Ο επίσκοπος απομακρύνθηκε. επειδή κάλυψε τουλάχιστον μία περίπτωση παιδοφιλίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε υποσχεθεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του αυστηρότητα και μηδενική ανοχή απέναντι στο φαινόμενο της παιδοφιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα