Το ασπρόμαυρο δράμα που κέρδισε στον Χρυσό Λέοντα

ΚΟΣΜΟΣΤο ασπρόμαυρο δράμα που κέρδισε στον Χρυσό ΛέονταΔευτέρα, Σεπτέμβριος 12, 2016 - 18:13

Συγκινημένος ο Φιλιππινέζος σκηνοθέτης Λαβ Ντιάζ αφιέρωσε το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Βενετίας στον αγώνα του λαού του, ενώ ο Αργυρός απονεμήθηκε στην ταινία του Τομ Φορντ

Ενα δράμα εξασφάλισε την επαγγελματική ευτυχία στον Φιλιππινέζο σκηνοθέτη Λαβ Ντιάζ, που είδε την ταινία του «The woman

who left» (Ang Babaeng Humayo) να αποσπά τον Χρυσό Λέοντα στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Είναι μια ασπρόμαυρη ταινία διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών, με επίκεντρο τον αγώνα μιας γυναίκας την οποία κατηγορούν άδικα ότι διέπραξε ένα έγκλημα. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έλαβα αυτό το βραβείο. Είναι πολύ όμορφο, το αφιερώνω στον λαό των Φιλιππίνων, στον αγώνα μας, τον αγώνα της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Ντιάζ κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Κατά τα λοιπά, με τον Αργυρό Λέοντα, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, βραβεύτηκε το «Nocturnal Animals» του Τομ Φορντ, ενώ εκείνο για την καλύτερη σκηνοθεσία μοιράστηκαν οι Αμάτ Εσκαλάντε για το «La Region salvaje» (Μεξικό) και Αντρέι Κοντσαλόφσκι για το «Paradise» (Ρωσία - Γερμανία). Ο Νόα Οπενχάιμ απέσπασε το βραβείο σεναρίου για το «Jackie» του Πάμπλο Λαρέν, ενώ το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής πήγε στην ταινία «The Bad Batch» της Ανα Λίλι Αμιρπούρ.

Το βραβείο Volpi για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία πήγε η Εμα Στόουν, πρωταγωνίστρια του «La la Land» του Ντάμιεν Σαζέλ, και το αντίστοιχο ανδρικής ο Οσκαρ Μαρτίνεζ για το «El Ciudada Ilustre» των Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ. Το βραβείο Marcello Mastroianni πήρε η Πάουλα Μπιρ για την ταινία «Frantz» του Φρανσουά Οζόν. Τέλος, στο τμήμα Ορίζοντες βραβείο Καλύτερης Ταινίας πήρε το φιλμ «Liberami» της Φεντερίκα ντι Τζιάκομο και Καλύτερης Σκηνοθεσίας η Βελγίδα Φίεν Τροχ για την ταινία της «Home».

Keywords
Τυχαία Θέματα