Τι υποστήριξε ο 28χρονος που σκότωσε τον ταξιτζή, όταν τον βρήκε με την αδελφή του;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Φταίει το αλκοόλ»Τι υποστήριξε ο 28χρονος που σκότωσε τον ταξιτζή, όταν τον βρήκε με την αδελφή του;Τετάρτη, Απρίλιος 12, 2017 - 14:25

Με δάκρυα στα μάτια απολογήθηκε στο δικαστήριο ο 28χρονος Παντελής Πρίφτης, που κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ έναν 43χρονο έξω από το μπαρ όπου διασκέδαζαν με τις παρέες τους στο κέντρο της Αθήνας, επειδή προσέβαλε την τιμή της αδελφής του!

«Είχα πάει για να διασκεδάσω, όχι για να σκοτώσω» είπε στο ακροατήριο, όμως δεν έπεισε την εισαγγελέα

της έδρας, που ζήτησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τη νύχτα της 30ής Ιανουαρίου 2016, ο 28χρονος βγήκε από το μπαρ της οδού Κολοκοτρώνη και είδε τον Κωνσταντίνο Κασκαρά σκυμμένο πάνω από την αδελφή του, η οποία είχε βγει έξω γιατί δεν αισθανόταν καλά. Αμέσως ξέσπασε καβγάς και, όταν λίγα λεπτά αργότερα ο 43χρονος άνδρας επιβιβάστηκε σε ταξί και έφυγε, ξεψύχησε μέσα σε αυτό από τα τραύματα που του είχε προκαλέσει ο κατηγορούμενος.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος που ένας καβγάς κατέληξε στο να χάσουν τον άνθρωπό τους. Δεν ήθελα να σκοτώσω, ήθελα μόνο να τον διώξω από την αδελφή μου. Πήγα εκείνο το βράδυ στο Chaplin να διασκεδάσω για τα γενέθλια της συντρόφου μου. Πάντα ήμουν οικογενειάρχης και νομοταγής πολίτης» ανέφερε με λυγμούς ο κατηγορούμενος.

Μοιραία νύχτα

Στη συνέχεια, ο Παντελής Πρίφτης περιέγραψε όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα: «Είχα πιει πέντε έξι ποτήρια ουίσκι και ένα δυο ποτήρια σαμπάνια. Ημουν μεθυσμένος, όχι στην καλύτερη κατάσταση. Κάποια στιγμή δεν έβλεπα την αδελφή μου, ρώτησα πού είναι και μου είπαν ότι βγήκε έξω γιατί δεν αισθανόταν καλά. Στη γωνία, όπως βγαίνεις από το μαγαζί, την είδα, πήγα κοντά και είδα έναν άνδρα πίσω της. Ρώτησα τι έγινε και δεν μου απάντησε κανείς, σαν να μου έλεγε “φύγε”. Εγώ έβλεπα έναν άνθρωπο κολλημένο στην αδελφή μου. Του είπα “τι κάνεις; Τι γίνεται εκεί;” και πιαστήκαμε στα χέρια. Εκείνη τη στιγμή πίστεψα ότι η αδελφή μου κινδύνευε. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Στην κατάσταση που ήμουν δεν μπορούσα... ήταν και το αλκοόλ. Και να κρατούσα κάτι στο χέρι, δεν θα το θυμόμουν, γιατί ήμουν μεθυσμένος, αλλά, όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, μου έπιασαν κατευθείαν τα χέρια, οπότε θα το έβλεπαν».

Η εισαγγελέας της έδρας απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν εν βρασμώ, αλλά και το αίτημα για αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού λόγω μέθης και ζήτησε την ενοχή του 28χρονου. Το δικαστήριο διέκοψε και θα εκδώσει την απόφασή του στις 29 Απριλίου.

ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα