Θύμα ερωτικής αντιζηλίας ο Έλληνας ιερέας που πυροβολήθηκε έξω από εκκλησία στη Λιόν

Ο Γεωργιανός δράστης αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει επειδή διατηρούσε δεσμό με την 30χρονη γυναίκα του

«Ροζ» τροπή παίρνει, σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα, η απόπειρα δολοφονίας Έλληνα ιερέα έξω από την εκκλησία του στη Γαλλία, την ώρα που οι Αρχές αποκλείουν πλέον την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος.

Η «Le Parisien» υποστηρίζει ότι ο δράστης πυροβόλησε τον 52χρονο Νικόλαο Κακαβελάκη, διότι ο ορθόδοξος ιερέας είχε ερωτικό δεσμό με τη Ρωσίδα σύζυγό του. Την πληροφορία φαίνεται ότι επιβεβαίωσε στη «Le Parisien» και ο εισαγγελέας της Λιόν Νικολά Ζακέ, που διεξάγει την έρευνα για το συμβάν. «Αποδείχθηκε ότι (ο δράστης) είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα» δήλωσε, προσθέτοντας πως η έρευνα της δικαστικής Αστυνομίας «θα συνεχιστεί, για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Το κυνηγετικό όπλο

Ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας αναφέρει ότι δράστης είναι ένας 40χρονος, με καταγωγή από τη Γεωργία, που είναι παντρεμένος με Ρωσίδα περίπου 30 ετών. Ο 40χρονος που συνελήφθη την Παρασκευή, σύμφωνα με τη «Le Parisien», ομολόγησε κατά την κράτησή του ότι το κίνητρό του ήταν η ερωτική αντιζηλία, κατηγορώντας τον Έλληνα ιερέα ότι είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγό του. Έγινε, δε, γνωστό ότι ο 40χρονος πέταξε το κυνηγητικό όπλο που χρησιμοποίησε στον ποταμό Σον.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του 40χρονου και τον συνέλαβαν στο σπίτι του στη Λιόν την Παρασκευή, αφότου τον κατονόμασε ως φερόμενο δράστη ο Νικόλαος Κακαβελάκης. Ο ιερέας, αφού χειρουργήθηκε, την Τρίτη ήταν σε θέση να μιλήσει, οπότε και οι αστυνομικοί τού πήραν κατάθεση. Σε αυτή, ο Νικόλαος Κακαβελάκης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται ότι τους έστρεψε προς το σενάριο ενός συζύγου που ζήλευε. Η Ρωσίδα σύντροφος του υπόπτου, όπως αναφέρει η «Le Parisien», κατέθεσε στις Αρχές και επιβεβαίωσε τη μοιχεία. Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τόνισε στη γαλλική εφημερίδα ότι «αποκλείει οριστικά το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας» για το περιστατικό.

Επίθεση

Στις 31 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστή σε καθολικό ναό στη Νίκαια, άντρας άνοιξε πυρ με κυνηγητικό όπλο εναντίον του Έλληνα ιερέα μπροστά από την ελληνορθόδοξη εκκλησία στο 7ο διαμέρισμα της Λιόν, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα.

Όταν έγινε γνωστό το συμβάν, οι φόβοι ότι επρόκειτο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα ήταν έντονοι και υπήρξαν αντιδράσεις διεθνώς που το καταδίκαζαν. Σύντομα, ωστόσο, αστυνομικές και εκκλησιαστικές πηγές είχαν προτρέψει να επικρατήσει σύνεση σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, καθώς δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης και το θύμα, που κατείχε τη θέση του ιερέα στον ναό εδώ και δέκα χρόνια, είχε υποβάλει την παραίτησή του έναν μήνα πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα