Τα οικιακά κάνουν καλό στην υγεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα οικιακά κάνουν καλό στην υγείαΔευτέρα, Απρίλιος 22, 2019 - 15:44

❱❱ Με τις δουλειές του σπιτιού ο εγκέφαλος παραμένει νέος, υποστηρίζουν ερευνητές

Οι δουλειές του σπιτιού είναι... υγεία. Ακόμα και η ελαφριά δραστηριότητα, όπως τα οικιακά, μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο να παραμείνει νέος, υποστηρίζουν οι ερευνητές, που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ακόμα και λίγη άσκηση βοηθάει.

Στη σχετική δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Jama Network Open» η διεθνής ομάδα επιστημόνων περιγράφει ότι έφτασαν σε αυτά

τα ευρήματα μελετώντας τα δεδομένα από καταγραφείς δραστηριότητας (activity tracker) που φορούσαν 1.354 μεσήλικες στις ΗΠΑ για τουλάχιστον τρεις μέρες.

Αυτά τα δεδομένα τα συνδύασαν με τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων του εγκεφάλου τους, στις οποίες μετρούσαν τον όγκο (ποσότητα) του οργάνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο μετά τα 60 χάνεται το 0,2% του εγκεφαλικού όγκου και η απώλεια του ιστού συνδέεται με την άνοια.

Καθυστερούν τη γήρανση

Λαμβάνοντας υπ' όψιν στη συνέχεια παράγοντες όπως το φύλο, το κάπνισμα και η ηλικία, η ομάδα διαπίστωσε ότι κάθε επιπλέον ώρα ελαφριάς φυσικής δραστηριότητας καθημερινά συνδεόταν με 0,22% μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου, πράγμα που ισοδυναμεί με καθυστέρηση της γήρανσης του μυαλού για πάνω από έναν χρόνο.

Προτού βιαστείτε να πείτε στους γονείς σας να μαγειρεύουν πιο συχνά για να παίρνετε τάπερ αλλά και να ρίχνουν και μια γενική στο σπίτι σας για το καλό τους, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι ερευνητές παραδέχονται ότι αυτά τα συμπεράσματα βασίζονται σε παρατήρηση που έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα, οπότε δεν μπορεί να αποτελέσει βεβαιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα