Τα «Κουκλόσπιτα» του Χίμλερ!
❱❱ Η σατανική ιδέα των ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τη δημιουργία οίκων ανοχής για αύξηση της παραγωγικότητας
Από την
Αλεξία Κοσίνα
«Η εργασία απελευθερώνει», όπως υποστήριζε η επιγραφή στην πύλη των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε Νταχάου και Αουσβιτς, και σύμφωνα με τον άνθρωπο που οργάνωσε το Ολοκαύτωμα, τον Χάινριχ Χίμλερ, έπρεπε να συνδυάζεται με την ευχαρίστηση και συγκεκριμένα με τη σεξουαλική ηδονή.
Αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας ήταν η σύλληψη της ιδέας των «Κουκλόσπιτων» πριν από ακριβώς 76 χρόνια, όπως ονομάζονταν οι οίκοι ανοχής που εξαπλώθηκαν σχεδόν σταδιακά σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ευρώπη. Το σατανικό σχέδιο είχε ως στόχο να αυξήσει την... παραγωγικότητα των λιμοκτονούντων και βασανισμένων κρατουμένων δίνοντάς τους την ευκαιρία ανταμοιβής με μια επίσκεψη στον οίκο ανοχής. Οχι όμως για όλους. Η ανταμοιβή ήταν απαγορευμένη για Εβραίους και Ρώσους. Οσο για τους όρους; Οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να συνευρίσκονται αυστηρά με ανθρώπους του ίδιου έθνους και η μόνη επιτρεπόμενη στάση ήταν η ιεραποστολική. Οσοι επιλέγονταν υποβάλλονταν σε ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους, ενώ τους έβαζαν ισχυρές απολυμαντικές κρέμες στα γεννητικά τους όργανα και ανακοίνωναν τα ονόματά τους από τα μεγάφωνα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Iga Bunalska της Ομάδας Μελέτης του Αουσβιτς, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφερναν να βρουν δυνάμεις για να κάνουν σεξ.
Μη Εβραίες
Οσο για τις εκδιδόμενες γυναίκες; Ηταν μη Εβραίες, που ερωτώνταν κατά την άφιξή τους αν ενδιαφέρονται για «ελαφρά» εργασία, ενδεχόμενο που αρχικά ακουγόταν πολύ ελκυστικό, ωστόσο, όταν καταλάβαιναν στη συνέχεια περί τίνος επρόκειτο, πολλές υπαναχωρούσαν.
Αυτές που σπρωγμένες από την πείνα και τις υποσχέσεις για καλομεταχείριση και καλύτερες μερίδες φαγητού έλεγαν τελικά το «ναι» τις στείρωναν, τις αποστείρωναν, τις έντυναν, τις στόλιζαν με πράγματα κρατουμένων που είχαν εκτελεστεί, είχαν ιατρική περίθαλψη και έμεναν σε ζεστά δωμάτια όπου εξυπηρετούσαν ως 20 άντρες ημερησίως αφιερώνοντας αυστηρά 15 λεπτά σε καθέναν τους!
Την τήρηση των αυστηρών αυτών κανόνων εξασφάλιζαν με την άγρυπνη ματιά τους οι φύλακες που παρακολουθούσαν από τις κλειδαρότρυπες. Το πρώτο «Κουκλόσπιτο» άνοιξε το 1942 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της Αυστρίας και το τελευταίο το 1945. Συνολικά άνοιξαν 10 και τα δύο μεγαλύτερα ήταν στο Αουσβιτς στην Πολωνία.
Παράληψη από το RSS:- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Έκτακτο: Αλλάζουν τα πάντα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
- Ελένη: «Έμειναν» οι συνεργάτες της με την αποκάλυψη για την Μαρίνα της
- Σοκ! Παράτησε τη φίλη του στο φλεγόμενο Ι.Χ. και έφυγε με ταξί
- O Μάκης Παντζόπουλος σε ρόλο φωτογράφου απαθανατίζει την Ελένη Μενεγάκη
- Ελένη Μενεγάκη: Αυτός είναι ο λόγος που έβαλε αγγλική λεζάντα στη φωτογραφία της με τις ελιές
- Ελένη Μενεγάκη: «Συγνώμη δεν είμαι ελαιοπαραγωγός»
- «Η Ζωή έφυγε με το κεφάλι ψηλά. Βοηθούσε ανθρώπους που δεν το ήξεραν ούτε οι οικογένειές τους»
- Athens Xclusive Designers Week: Όσα δούμε στην πασαρέλα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso
- Τελευταία Νέα Espresso
- Τα «Κουκλόσπιτα» του Χίμλερ!
- Σοκ! Παράτησε τη φίλη του στο φλεγόμενο Ι.Χ. και έφυγε με ταξί
- Πιωμένος ιερέας προκάλεσε τροχαίο και ζήτησε τα ρέστα
- «Σφραγίζουν» τα σύνορα για τους φονιάδες του Ζαφειρόπουλου
- Το τελευταίο μήνυμα της 17χρονης πριν τη σφάξει η μητέρα της
- Ζώδια: Προβλέψεις Δευτέρας 16 Οκτωβρίου
- Η Αλεξίου βυθίστηκε στη θλίψη!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου διέγραψε από μέλος της τον Harvey Weinstein
- Θέλεις να τον έχεις για πάντα; 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πιο συχνά για το αγόρι σου
- H Kendall Jenner μιλάει για την Ελλάδα (και όλα όσα αγαπάει αυτό το διάστημα)
- Ελένη Μενεγάκη: «Συγνώμη δεν είμαι ελαιοπαραγωγός»
- Ελένη: «Έμειναν» οι συνεργάτες της με την αποκάλυψη για την Μαρίνα της
- Τι έχουμε εδω; Η superstar προσπαθεί να κρύψει την φουκωμένη της κοιλίτσα;
- O γάμος του Πελεκάνου και η έκπληξη του γαμπρού στη νύφη (Βίντεο)
- Σταμάτης Γονίδης: «Έχω πεθάνει, έχω φύγει από το σώμα μου και έχω επιστρέψει»
- Θρήνος στη Ρόδο: Σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο 17χρονος (ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
- Συνατσάκη: Το συγκινητικό της μήνυμα για τα γενέθλια της κολλητής της, Ντορέττα