«Τα χρήματα μας έχουν φέρει σε σημείο που ξεχνάμε να ζούμε»

SHOWBIZ«Τα χρήματα μας έχουν φέρει σε σημείο που ξεχνάμε να ζούμε»Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018 - 20:35

❱❱ Ο Μαρίνος Κόνσολος, πρωταγωνιστής της σειράς «Ελα στη θέση μου», μιλάει για τον έρωτα που θα ήθελε να βιώσει

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Το «Ελα στη θέση μου», η καθημερινή σειρά που για δύο συνεχόμενες σεζόν κέρδισε την αγάπη των τηλεθεατών, επέστρεψε στον Alpha για τρίτη χρονιά και... εκτίναξε το κοντέρ της τηλεθέασης.



Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο βασικός πρωταγωνιστής του σίριαλ, ο Αχιλλέας (Μαρίνος Κόνσολος). Ο Κύπριος ηθοποιός, που σύμφωνα με το σενάριο από πλούσιος γίνεται φτωχός, μιλάει στην «Espresso» για τον έρωτα που θα ήθελε να ζήσει και την αξία των χρημάτων.

«Δυστυχώς διανύουμε μια εποχή που τα χρήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας. Μπορεί να μας κάνουν χαρούμενους και την ίδια ώρα να μας ρίξουν στο σκοτάδι. Είναι μια ψευδαίσθηση η οποία είναι υπεύθυνη για τις ψυχολογικές μας μεταπτώσεις. Μας έχουν φέρει σε ένα σημείο που ξεχνάμε να ζούμε. Βλέπω οικογένειες που σιγά σιγά βουλιάζουν και διαλύονται για χάρη του χρήματος. Οικονομική κρίση την ονόμασαν. Εγώ την ονομάζω την πιο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση!» μας λέει, αλλά δεν χάνει την αισιοδοξία του. «Ο Ελληνας έχει ξεχάσει να χαμογελάει. Παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως η Ελλάδα είναι... καταδικασμένη να πετύχει και θα το κάνει!»

Οι μετοχές

Με αφορμή τον τίτλο της σειράς, τον ρωτάμε αν έχει μπει ποτέ στη θέση του άλλου: «Εδώ και χρόνια προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου, θεωρώντας ότι μόνο έτσι έρχεται η προσωπική εξέλιξη. Δεν είναι πάντα εφικτό, αλλά και μόνο η διαδικασία της προσπάθειας σίγουρα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει». Ο ήρωας που υποδύεται, ο Μαρίνος, κάνει έναν γάμο με στόχο να εξασφαλίσει το 60% των μετοχών της εταιρίας που με κόπο έχτισαν οι δικοί του. Θα παντρευόταν άραγε ο ίδιος με αυτό το σκεπτικό; «Φυσικά και όχι! Πιστεύω ότι ο γάμος είναι η πιο ουσιαστική και η πιο ιερή ένωση δύο ανθρώπων, που πρέπει να στηρίζεται στον σεβασμό, στην εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια!» αναφέρει.

Ο έρωτας της Ρενάτας (Ευαγγελία Συριοπούλου) και του Αχιλλέα αποτελεί παράδειγμα για τους τηλεθεατές. Θα ήθελε ο ίδιος να ζήσει κάτι ανάλογο; «Το πώς θέλει κάθε ένας άνθρωπος να ζήσει έναν έρωτα είναι καθαρά θέμα τού κατά πόσο είναι διατεθειμένος να ρισκάρει να χάσει ή να μοιραστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του εαυτού του. Αν δούμε τους μεγαλύτερους έρωτες που πέρασαν ποτέ στην Ιστορία, βλέπουμε ανθρώπους που απαρνήθηκαν τον εαυτό τους, αλλά και τον εγωισμό τους, και δόθηκαν ολοκληρωτικά σε έναν άλλον άνθρωπο. Τέτοιον έρωτα θα ήθελα να ζήσω και εγώ!» τονίζει και αναφέρεται στην άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας, που ακολούθησε αυτή της Κύπρου, αλλά και στην... ανταλλαγή ηθοποιών στις παραγωγές των δύο χωρών. «Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχουν πάλι σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Από την άλλη, θεωρώ ότι πρέπει να αναγνωρίζονται το πάθος και το ταλέντο κάθε ηθοποιού, είτε είναι Κύπριος είτε Ελλαδίτης! Μην ξεχνάμε, έχουμε την ίδια εθνικότητα, την ίδια γλώσσα, την ίδια σημαία και τον ίδιο εθνικό ύμνο. Συνεπώς, δεν διαχωρίζω έναν Κύπριο από έναν Ελλαδίτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα