Στην Εισαγγελία ο φάκελος με τα οικονομικά των κομμάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Εισαγγελία ο φάκελος με τα οικονομικά των κομμάτωνΤρίτη, Μάρτιος 13, 2018 - 18:14

❱❱ Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης η δικογραφία, δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ο φάκελος με τα οικονομικά των κομμάτων βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, όμως οι εισαγγελείς δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την έρευνά τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου

ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι η Δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη και ανεπηρέαστη να ολοκληρώσει τη δουλειά της.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενημέρωσε ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει αποσταλεί ακόμη φάκελος για κάποιο πολιτικό πρόσωπο.
«Η Δικαιοσύνη πλέον ερευνά τα σκάνδαλα. Το μόνο που χρειαζόταν η Δικαιοσύνη ήταν να ανοίξουν κάποια παράθυρα που κάποιοι τα είχαν επιμελώς κλείσει και να μπει φως και αέρας» δήλωσε.

Ωστόσο, δεν άνοιξε περαιτέρω τα χαρτιά του, δήλωσε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε σκωπτικά ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει και δεν ενημερώνει για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, «παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα περί σκευωριών, συνωμοσιών -διεθνών, μάλιστα- στα οποία έχω αναδειχθεί σε εξπέρ».

«Αλητείες»

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσα του καταλογίζονται από την αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δοκιμάζει στο πετσί του κουτσαβακισμούς και αλητείες». Οπως είπε, η «μάχη του καλού και του κακού είναι αέναη», η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της, και όποιο αποτέλεσμα και αν προκύψει «καλό θα είναι για τον τόπο».

Ο επερωτών βουλευτής υποστήριξε ότι θα έρθουν άμεσα στο φως της δημοσιότητας δικογραφίες για τα δάνεια των κομμάτων, επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αναφερόμενος δε στην ανυποληψία των καθεστωτικών κομμάτων επικαλέστηκε το δημοσίευμα-βόμβα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που έφερε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η Siemens «λάδωνε» τα κόμματα, με ποσοστό 2% από κάθε σύμβαση με το Δημόσιο. Κρατώντας στο χέρι το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ο Νίκος Νικολόπουλος σχολίασε: «Παίρνανε ένα τσουβάλι μαύρα χρήματα, παίρνανε δανεικά, γλεντοκοπάγανε και τώρα γυρίζουν και την πλάτη».

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έφερε στο φως το έγγραφο-ντοκουμέντο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Μονάχου, μέσω του οποίου φανερώνεται με ποιον τρόπο η Siemens χρηματοδοτούσε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ από το 1990 και μετά σε ετήσια βάση από τα «μαύρα» ταμεία.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα