Σκληρό ροκ για το σκάνδαλο της Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣκληρό ροκ για το σκάνδαλο της NovartisΠέμπτη, Φεβρουάριος 22, 2018 - 13:33

❱❱ Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην Ολομέλεια! Το «ατύχημα» με τα ανοιχτά μικρόφωνα και οι διαξιφισμοί Τσίπρα - Μητσοτάκη

Ηρεμιστικά θα χρειάστηκαν όσοι παρακολούθησαν χθες τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σκάνδαλο

Novartis και την πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων, που οδηγεί σε προανακριτική επιτροπή.

Κι αυτό γιατί από τη μια το σκληρό ροκ που κυριάρχησε στη μαραθώνια συνεδρίαση (ξεκίνησε στις 9.20 το πρωί και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με την ψηφοφορία) και από την άλλη ο χορός εκατομμυρίων ευρώ στον χώρο του φαρμάκου προκάλεσαν παρενέργειες.

Εκτός από τις σκληρές δηλώσεις και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κομμάτων, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής σημαδεύτηκε και από το επεισόδιο που είχε η Τασία Χριστοδουλοπούλου με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, όταν η προεδρεύουσα το πρωί αντιπρόεδρος της Βουλής τον έστειλε στον... Εξαποδώ (!) νομίζοντας ότι ήταν κλειστά τα μικρόφωνα!



Η αντιπαράθεση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη χτύπησε κόκκινο, όπως εξάλλου αναμενόταν, με τους δύο να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τα έργα και ημέρες τους αλλά και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώσπου να φτάσει το βούλευμα στη Βουλή.

Επιτροπή

Η εθνική αντιπροσωπία κλήθηκε να αποφασίσει αν συντρέχουν λόγοι για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία, η Βουλή θα εξετάσει τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από δύο πρώην πρωθυπουργούς και από οκτώ πρώην υπουργούς. Τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Αδωνι Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο (που επέλεξε να κάνει αρχηγική εμφάνιση μιλώντας με τη γνωστή αλαζονεία του επί παντός επιστητού και ελάχιστα για... όσα κατηγορείται!), Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο.


Από την πλευρά τους οι εμπλεκόμενοι στο βούλευμα υπερασπίστηκαν καθένας με τον τρόπο του τους εαυτούς τους στις ομιλίες τους, ωστόσο παραδέχθηκαν ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο.
Ο μόνος που απουσίαζε από τη συζήτηση ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στον ΟΗΕ και απέστειλε υπόμνημα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα