Ράβουν κοστούμια και τουαλέτες για το welcome σε Κάρολο - Καμίλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Ράβουν κοστούμια και τουαλέτες για το welcome σε Κάρολο - Καμίλα Δευτέρα, Μάρτιος 19, 2018 - 15:50

❱❱ Πυρετώδεις προετοιμασίες για την άφιξη του ζεύγους στην Αθήνα στις 9 Μαΐου

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Αν ζούσε η Νταϊάνα, θα ήταν αλλιώς, αλλά, ακόμη κι έτσι, η άφιξη του Καρόλου και της Καμίλα, αμέσως μετά την Πρωτομαγιά

στην Αθήνα, είναι σπουδαία είδηση.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, λοιπόν, Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς έρχονται στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, καλεσμένοι του Προέδρου μας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο πατέρας του Καρόλου, δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, είναι ελληνικής καταγωγής και η αγάπη του πρίγκιπα για την Ελλάδα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Αλλωστε γι' αυτό και ο ίδιος, ιδιωτικώς, έχει έρθει πολλές φορές στη χώρα μας, με τις πιο γνωστές επισκέψεις του να γίνονται στο Αγιον Ορος.

Εχουν υπάρξει όμως και καθαρά ιδιωτικές, σε Χαλκιδική και Πόρτο Χέλι.
Ο Κάρολος και η Καμίλα θα είναι στην Αθήνα στις 9 και τις 10 Μαΐου κι εμείς ετοιμάζουμε τουαλέτες!
Η μητέρα του Καρόλου, η βασίλισσα Ελισάβετ, έχει έρθει στην Ελλάδα μία και μόνη φορά το ’50, έπειτα από πρόσκληση του τότε βασιλιά των Ελλήνων Παύλου. Ηταν ωστόσο πριγκίπισσα, δεν είχε στεφθεί ακόμη βασίλισσα. Από την άνοδό της στον βρετανικό θρόνο και ύστερα, ενώ έχει ταξιδέψει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, η Ελισάβετ δεν έχει έρθει ποτέ εδώ.

Οι γιοι του πρίγκιπα όμως, Χάρι και Ουίλιαμ, έχουν ταξιδέψει πολλές φορές στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο.
Το 1996 η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, βρέθηκε σε ένα μικρό χωριό της Εύβοιας για να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει σε ένα νέο παιδί που «έσβησε» σε νοσοκομείο της Αγγλίας. H Νταϊάνα είχε γνωρίσει τον Γιάννη Καλυβιώτη έναν χρόνο νωρίτερα, σε μια επίσκεψή της σε βρετανικό νοσοκομείο.

O 27χρονος Γιάννης ήταν ασκούμενος δικηγόρος στη Χαλκίδα, όταν διαγνώστηκε με κυστική ίνωση. Πήγε στην Αγγλία το 1995, όπου παρέμεινε για θεραπεία 20 ολόκληρους μήνες, στο νοσοκομείο Μπρόμπτον του Λονδίνου. Εκεί γνώρισε την πριγκίπισσα. Οταν έμαθε για τον θάνατό του, η Νταϊάνα με ιδιωτικό τζετ του εφοπλιστή Λαιμού ήρθε στην Αθήνα και από εκεί πήγε οδικώς στη Λίμνη Ευβοίας, για να «αποχαιρετήσει» τον Γιάννη.
Τώρα, λοιπόν, ο Κάρολος με την Καμίλα του θα γευθούν τον υπέροχο Μάιο της Αθήνας, κομίζοντας βασιλική αύρα.

Τα αγκάθια που κρύβουν τα... ρόδα της Αλλαγής

❱❱«Σήμερα έχουμε ανάγκη από έναν άλλον σοσιαλισμό. Εναν νέο σοσιαλισμό» είπε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο Παύλος Γερουλάνος. Ο Παύλος εμφανίστηκε με μούσι, γοητευτικός και ώριμος περισσότερο από ποτέ.
«Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ναός της δημοκρατίας. Οχι ακόμα. Διορισμένα όργανα, προσυνεδριακός διάλογος χωρίς εισηγήσεις, αποκλεισμένοι ομιλητές μόνο διότι διαφωνούσαν, νοοτροπίες που θεωρούν τη δημοκρατία πρόβλημα. Είναι ένα ερμαφρόδιτο δημιούργημα ενός γάμου που στόχο έχει να επιβιώσει η ελίτ» είπε ο Παύλος και είπε αλήθειες. Αρκεί να τις ακούσει η Φώφη (φωτό). Στην οποία Φώφη Γεννηματά, και στο ρόδο, το νέο σύμβολο του Κινήματος Αλλαγής, αφιερώνουμε Τώνη Μαρούδα, με την ευχή το ρόδο της να μη βγάλει αγκάθι (τους στίχους έχει γράψει ο Κώστας Πρετεντέρης, μπαμπάς του δημοσιογράφου Γιάννη):

«Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα
απ’ την τριανταφυλλιά σου
να δω τι θα 'βρεις αύριο
να βάλεις στα μαλλιά σου

Θα 'ρθω τη νύχτα που γλυκοκοιμάσαι
και θ’ ανεβώ σιγανά σιγανά όλα τα σκαλιά
κι από τη γλάστρα, να μου το θυμάσαι,
θα κλέψω την πονηρή τη μικρή την τριανταφυλλιά».

Πάρτι για τον Στρατούλη της

❱❱Ο Στράτος Βαφειάς, σύζυγος της βουλευτού Γεωργίας Γεννιά, είχε γενέθλια και η ερωτευμένη Γεωργία έκανε πάρτι στον άντρα της στο κέντρο Αστρολάβος, όπου τραγουδάει η Νάσια Κονιτοπούλου. Η Γεωργία χόρεψε και τραγούδησε, για χάρη του Στρατούλη της, όπως αποκαλεί τον σύζυγό της: «Ο άντρας μου είναι ο ένας και μοναδικός έρωτάς μου. Τον γνώρισα το 1996 ως φοιτήτρια. Ηταν ο έρωτας που το μυαλό σου μένει εκεί κολλημένο μέρα νύχτα. Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εκείνος έχει ύψος 1,97 και εγώ 1,60» λέει η Γεωργία Γεννιά μιλώντας για τον αγαπημένο της.

(!)

Στη Μόσχα έχει -13 βαθμούς και το κρύο είναι τσουχτερότατο. Ομως οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και Μαρία Αντωνίου, που βρίσκονται εκεί ως παρατηρητές των ρωσικών εκλογών, δεν πτοούνται και σε έναν ωραίο πεζόδρομο κοντά στην Κόκκινη Πλατεία δοκίμασαν και παγωτάκι. Το... παγωμένο τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα